torstai 19. tammikuuta 2017

Valoa pimeyteen

Päivän pituus on täällä nyt vähän yli 6 tuntia, aurinko nousee n. klo 9.15 ja laskee n. klo 15.30. Pimeää aikaa vielä riittääkin yllin kyllin. Itse kaipaan pimeyteen valoa ja kauneutta. Ne piristävät  mieltä ja auttavat jaksamaan kevääseen, jolloin aurinkokin jo näyttäytyy taivaalla kauemmin. Monet laittavat ulos "jouluvalot" juuri ennen joulua ja poistavat ne heti joulun jälkeen tai viimeistään loppiaisena. Meillä laitetaan "talvivalot" usein jo marraskuussa tuomaan valoa ja loistetta pimeyteen ja annetaan niiden ilahduttaa ulkona aina helmi-maaliskuuhun saakka. Lisäksi etenkin viikonloppuisin ja muina "erityisinä" päivinä, kuten itsenäisyyspäivänä, jouluna, uutena vuotena tai perheen omina juhlapäivinä, sytytämme kynttilöitä lyhtyihin ja poltamme ulkotulia.

Etupihalla olemme koristaneet kaksi riippahernepensasta ulkovalosarjoilla. Pilarikatajat ovat koristeellisia ilman valojakin valkean lumikuorrutteen alla.Etupihalla poltamme ulkotulia silloin tällöin ihan sellaisenaan hangessa sisääntuloväylän reunoilla.Takapihan puolella terassilla loistavat ulkovalosarjat ruukuissa kasvavissa tuijissa. Kynttilälyhtyjä on mm. terassilla ja viereisen portaikon tasanteella.

Portaikon alapuolella molemmin puolin on pienistä luonnonkivistä ja jänisverkosta tehdyt kivipylväät, joissa on päällä keskellä upotettuna pylvään halkaisijaa n. 10 cm pienempi, pyöreä betonilaatta. Kesäisin laatan ja siten myös pylvään päällä on yleensä isot, pyöreät luonnonkivet, vaihtoehtoisesti siinä voisi pitää myös kukkaruukkuja. Talvisin kuitenkin poltamme ulkotulia pylväiden päällä. Lisäksi ulkovalosarjat kiertävät näitä pylväitä. Meillä on takapihalla Rinnepenkissä portaikon molemmin puolin valaisimet ja lisäksi löytyy kohdevalo, joka valaisee nuotiopaikan ympärillä olevia koivuja. Niitä pidämme päällä yleensä joka ilta. Näissä kuvissa valot ovat kuitenkin pois päältä, jotta ulkotulien, kynttilöiden ja valosarjojen loiste pääsisi paremmin oikeuksiinsa. Kuva puutarhamme ulko- ja kohdevaloista löytyy täältä, jos haluat käydä vilkaisemassa.

Onko Sinulla vielä talvivalot koristamassa pihaasi tai puutarhaasi?
Valoisaa ja tunnelmallista tammikuuta!

30 kommenttia:

 1. Todella kaunis tuo valaistu riippahernepensas. Meillä valot sisäänkäynnin edessä olevassa pergolassa viritetään myös jo loka-marraskuussa. Myös lasten leikkimökin katolla valolinnut saavat loistaa kevääseen asti. Meillä on liian pimeä piha silti. Pitäisi suunnitella ja hankkia lisävalaistusta. Pimeä aika on täällä kuitenkin niin pitkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on suunnitelmissa lisätä pihavalaistusta jatkossa. Eri vaihtoehtoja on mietitty ja vertailtu, mutta suunnitelmia ei ole vielä lyöty lukkoon.

   Poista
 2. Kaikki on häikäisevän kaunista noin valaistuna! Meillä on pääasiassa kynttilälyhtyjä ja nekin tuppaavat jäämään sytyttämättä iltaisin. Joinakin kirkkaina öinä ihailemme tähtitaivasta ja kuuta, joka on on nyt puolikkaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin jäi kynttilälyhdyt ennen usein sytyttämättä, mutta siirsin takapihan puolella olevia sitten niin, että ne näkyvät suoraan sisälle olohuoneen isoista ikkunoista. Sen jälkeen niissä on tullut poltettua kynttilöitä ahkerammin.

   Poista
 3. Ihana kuva riippahernepensaasta! Ja onpa mykistävän kaunista, kun on noin paljon lunta, ja kun lumi vielä kimmeltää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Puhdas, valkea lumi saa kyllä kaiken näyttämään todella kauniilta.

   Poista
 4. Valoa ei varmaan koskaan ole liikaa, joten miksei sitä kynttilöin ja valosarjoin lisäisi. Pihallanne on niin lumista ja tunnelmallista. Meillä erilaiset valosarjat toimivat enimmäkseen ajastimella. Nyt huomaa päivän pidentymisen, kun ajastimia on saanut käydä säätämässä uudelleen. Tosin valtaosan jouluvaloista olen jo kerännyt pois, mutta joitakin jätin maisemaa piristämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajastinten kanssa on tosiaan saanut taas pelata. Mutta on se vaan niin ihanaa, kun päivä jälleen pitenee!

   Poista
 5. Samaa mieltä, että näin pimeinä aikoina on hyvä pitää tunnelmavalaistusta sisällä ja ulkona. :) Olisipa mukava jos omalta takapihaltakin löytyisi palju/poreamme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelmavalaistus on kyllä näin pimeään aikaan ainakin meillä ihan ehdoton. Poreallas on ihana, toivottavasti toiveesi paljusta tai porealtaasta toteutuu joskus! :)

   Poista
 6. Elävä tuli lyhdyissä ja valosarjat siellätäällä tuovat lämpöä ja iloa maisemaan. Pääsiäisen tietämillä meillä vasta poistetaan valosarjat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Kiva, että teilläkin on vielä valosarjat luomassa tunnelmaa!

   Poista
 7. Juuri näin! Valoa voi saada monella tavalla pimeyteen. Minullakin on ulkovaloja ja laitan lyhtyihin kynttilöitä.

  VastaaPoista
 8. Onpa kauniit kuvat. Meillä on vielä valoja ulkona, miellämme ne kausivaloiksi, emmekä niinkään jouluvaloiksi. -Mukavaa torstai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kausivaloina minäkin tykkään ajatella meidän valojamme. Hauskaa viikonloppua!

   Poista
 9. Marras-joulukuussa vähitellen laittelen valoja ja tammi-helmikuussa vähitellen poistelen. Samoin merkkipäivinä poltan eläviä tulia, myöskin viikonlopun kunniaksi. Pimeässä tuikkivat valot piristävät mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin samalta kuulostaa kuin meilläkin. Kynttilälyhdyt ja ulkotulet tuovat viikonloppuihin ja merkkipäiviin erityistä tunnelmaa.

   Poista
 10. Ihanat ja tunnelmalliset kuvat. Kyllä eri valonlähtein valaistu piha on aina kutsuva ja se tavallaan myös toivottaa pihaan saapuvan tervetulleeksi.
  Meillä myös erilaiset tunnelma- ja jouluvalot palavat vielä pihassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kanssasi. Kiva, että teilläkin on vielä tunnelmavalot ilahduttamassa!

   Poista
 11. Meilläkin on jo ennen joulua laitettu pihavalot mm. pensaisiin. Ovat mukavan näköisiä katsella muidenkin pihassa, kun aamulla pimeässä koiraa ulkoilutan. Sinullakin riippahernepensas. Minullakin on ja tykkään siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippahernepensaat ovat kyllä kivoja! Minäkin tykkään kävelylenkeillä ihastella toisten pihavalaistuksia ja joskus niistä saa hauskoja vinkkejä omaankiin puutarhaan.

   Poista
 12. Aivan ihanalta näyttää teidän piha!
  Tunnelmallista viikonloppua! <3

  VastaaPoista
 13. Tunnelmallisen kaunista lyhtyjen avulla 💛 Katsoin aamulla ikkunasta ja näin yksien naapureitten ihanat jouluvalot.
  Toivottavasti pitävät niitä vielä kauan :) Meillä ei ole ulkona jouluvaloja mutta sisällä on vielä tallilyhdyt varhaisaamuja sulostuttamassa. Hyvää viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tallilyhdyt kuulostavat ihanalta! Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 14. Kauniita talvikuvia ja tunnelmaa.
  Minulla on vielä parvekkeella, ne piristävät kummasti iltaisin.
  Jäin lukijaksesi samalla :)

  VastaaPoista
 15. Niin upeita kuvia! Saapa nähdä milloin meillä porvoon sudulla alkaa olla lumet tuossa kuosissa. olen kesäihminen, mutta nyt melkein odotan lunta! :)

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...