tiistai 31. tammikuuta 2017

Sateenkaaria ja variksia

Kävimme viime lauantai-aamuna kävelyllä kotimme lähiympäristössä. Ulkona oli pikkupakkasta, mutta taivaalla hehkui sateenkaari. Itse en ole koskaan aiemmin nähnyt talvella sateenkaarta. Haloilmiöt sen sijaan ovat tänäkin talvena monesti loistaneet taivaalla. Sateenkaari taitaakin olla talvella melko harvinainen ilmiö, ja siitä oli juttua myös Savon Sanomissa 29.1.2017. Onneksi sattui kamera kävelylle mukaan!

Laitan tähän samaan postaukseen vielä kuvan variksista, jotka viikonloppuna kuoriutuivat kartongista Pihabongauksen innostamina ja lehahtivat lentelemään lapsiemme leikkihuoneen oveen.Näiden kuvien myötä iloista alkanutta viikkoa kaikille!

18 kommenttia:

 1. Kiva askarteluvinkki nuo varikset. Lapset jo ahkerasti bongailevat meillä lintuja. Viisivuotiaan mielestä kaikki ovat tosin västäräkkejä. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sain itse asiassa tämän mallin äidiltäni. Meilläkin lapset tykkäävät lintujen katselusta, ja sitä onkin kiva tehdä yhdessä. Lapsille lajeillakaan ei ole niin väliä. Kaikki, joilla on siivet ja nokka, kelpaavat. :)

   Poista
 2. Upea sateenkaari! Enpä muista itsekään tavella sateenkaarta nähneeni, mutta pari vuotta sitten tammikuusssa oli ukonilma salamoineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä en ole tammikuussa ukkoseen törmännyt, sekin on varmasti harvinaista. Mahtoi olla erikoinen ja mieleenpainuva kokemus.

   Poista
 3. Oi miten hienot kuvat sateenkaaresta, en ole kyllä koskaan nähnyt noin upeeta talvella. Hienosti lapset ovat askartelleet variksia.:)

  VastaaPoista
 4. Jaahas, taitaa olla kevätvariksia, joilla on alkanut varhainen kevätmuutto leikkihuoneiden oviin

  VastaaPoista
 5. Hyvät kuvat sait sateenkaaresta. Mulla o johonaki kans talavisateenkaarikuvia. Isäntä kilijuu silloo ovella, että äkkiää tänne kameran kans..... Sateenkaarihan se siälä :)
  Persoonalliset varikset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuli kävelyllä itsellekin kiire kuvan ottamisen kanssa, kun sateenkaari jäi ensin talojen ja puiden taakse ja piti ehtiä aukealle kohdalle. Pian kuvien ottamisen jälkeen se vähitellen haalistuikin pois. Hyvään aikaan satuimme olemaan liikkeellä. :)

   Poista
 6. Sateenkaarta en muista nähneeni. Viime päivinä on näkynyt helmipilviä, joihin auringonvalo heijastuu. Hienoja nekin. Variksista tykkään ylipäätään. Saavat tulla pihalleni nokkimaan lintulaudalta pudonneita siemeniä ihan vapaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmipilvet ovat kyllä nätin näköisiä. Minäkin pidän variksista. Näin talvisin niitä näkee pihallamme harvemmin, mutta kävelylenkeillä niihin usein törmää. Kevään koittaessa ne tulevat tännekin raakkumaan.

   Poista
 7. Hienot sateenkaari kuvat!
  Hyvää keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 8. Ensimmäinen kommenttini tänne, jännittää..ihanat linnut lapsesi ovat askarrelleet! Sateenkaarikuva on kaunis, minäkin näin sellaisen jokunen viikko sitten ja se päätyi jätevedenpuhdistamon ylle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lapset tykkäävät kovasti askarrella, ja on se ihan kivaa minustakin. Onkohan jätevedenpuhdistamossa ollut aarre :)

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...