torstai 14. kesäkuuta 2018

Terassin laajennus etenee (ja muistutus Biolanin tuotepaketin arvonnasta!)

Terassin laajennus lähti meillä käyntiin vauhdilla. Ensimmäisen laajennusosion eli oleskelualueen ja kivialtaan perustukset olivat jo valmiina, joten itse terassin rakentaminen oli nopeaa. Enemmän aikaa veikin terassiin upotettujen istutusaltaiden viimeistely ja köynnöstukien rakentaminen. Nyt ensimmäinen osio on kuitenkin jo täysin valmis, joten tässäpä kuvia, miltä lopputulos näyttää!

Yksivuotisia köynnöksiä varten terassin etu- ja oikeassa reunassa on upotetut istutusaltaat. Köynnöstukien vieressä on kulkuväylät kumpaankin suuntaan. Katoksen ansiosta tilaa voi käyttää myös sateella ja köynnösten rehevöityessä se toivottavasti rajautuu vielä enemmän omaksi "huoneekseen".Altaissa kasvaa tänä vuonna päivänsiniä ja tuoksuherneitä. Kylvin sekaan myös muutamia köynnöskrassin siemeniä. Köynnökset kiipeilevät ylös vaijereita pitkin.

Läpinäkyvällä muovilla pinnoitetut vaijerit pujottelevat alhaalla istutusaltaan reunaan ja ylhäällä köynnöstukeen ruuvattujen renkaiden läpi.

Sohvaryhmälle ja ruukkuistutuksille on hyvin tilaa.

Terassin pöydällä olevaan maljakkoon keräsin tonttimme takareunasta mm. puna-ailakkia ja metsäkurjenpolvia.

Oleskelualueen vieressä on uusi kivikkokasvialue, jossa kasvaa pallotuijia "Danica", sitruuna-ajuruohoa, lusikkamaksaruohoa ja mehitähtiä.

Pallotuijat kasvavat kivien väliin asetelluissa pohjattomissa saaveissa.

Uuden kivikkokasvialueen myötä olohuoneen ikkunoiden alla oleva terassin osio sai symmetrisen, puutarhaan laskeutuvia portaita kohti kapenevan muodon. Terassikaistaleen toisella puolella näkyy uutta kivikkokasvialuetta vastaava vanha, vähän isompi alue.

Tässä vielä kuva vanhasta kivikkokasvialueesta, jossa on myös pieni vesiaihe suihkulähteen kera. Tällä puolella lusikkamaksaruoho, hopeatoppo ja sitruuna-ajuruoho olivat sen verran reheviä, että otin niistä jakotaimet uudelle alueelle, jotta yhtenäiset kasvivalinnat tekisivät alueistakin harmonisemmat.

Uudella puolella nurkkaan kunniapaikalle pääsi iso, raidallinen kivi, joka sai juurelleen mehitähtiä.

Terassiurakkamme jatkuu edelleen. Seuraavaksi vuorossa on uima-altaan kuopan kaivaminen ja altaalle vaadittavien perustusten tekeminen. Palailen terassikuulumisiin taas, kun saamme jotain uutta valmiiksi!

Tähän lopuksi muistutan vielä blogissani käynnissä olevasta Biolanin tuotepaketin arvonnasta. :)

Lämmintä ja lempeää loppuviikkoa!

41 kommenttia:

 1. Ison urakan olette saaneet valmiiksi. Hyvältä näyttää.

  VastaaPoista
 2. Olet niin taitava tekemään noita kivikkoja terassin kulmauksiin! Niin hienoa tuli taas!

  VastaaPoista
 3. Kiva, kun olette laittaneet terassin yhteyteen kasveja. Se tekee isosta terassista tosi viihtyisän ja monimuotoisen. Tuo köynnösosakin terassista on todella viihtyisä ja on ikään kuin yksi oma huoneensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuntui, että kasveja on pakko olla, sillä sen verran paljon tuohon tulee puupintaa. On niin kiva nähdä suunnitelma vihdoin toteutettuna.

   Poista
 4. Näyttääpä viihtyisältä paikalta. Onko katoskin vaijerien varassa niin että sen saa tarvittaessa kasaan? Tuota systeemiä voisin hyödyntää uudessa kasvihuoneessa. Kivikkokasvialueet on kivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Katos on ostettu Askosta ja sen saa tosiaan tarvittaessa kasaan oikein näppärästi narusta vetämällä. Mekanismi on vähän samanlainen kuin lipputangossa, mutta katoksessa on kiskot, joita pitkin pikkurenkaat kulkevat narusta vedettäessä.

   Poista
 5. UPEA kokonaisuus!! Minuakin kiinnostaa miten tuo katto "toimii" ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Katos tosiaan liikkuu kiskojen varassa narusta vedettäessä, jolloin sen saa halutessaan myös kokonaan auki. Mekanismi muistuttaa vähän lipputangon toimintaa.

   Poista
 6. Tyylikäs ja viihtyisä toteutus. Kiva, että olette sijoittaneet kasveja eri tavoin terassin yhteyteen. Se nivoo terassin hienosti puutarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Between! Kasveja on tosiaan kiva saada myös terassin seutuun.

   Poista
 7. Voi miten kaunis ja selkeäpiirteinen terassi.
  Hienoja hetkiä terassin uudella osalla.
  Kivikko on myös kaunis ja huoliteltu.
  Mahtavaa torstaita!

  VastaaPoista
 8. Kyllä silmä lepää! Siistiä ja huoliteltua, tuolla on mukava viettää nyt aikaa. Kasvillisuus on mukavasti saatu omille alueilleen ja silti osaksi terassia. Kivet miellyttää minun silmää, kas kummaa;)

  VastaaPoista
 9. Hieno laajennus. Riittää iloa pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
 10. On kyllä upean näköistä ♥ kyllä tuossa kelpaa ilta-auringossa istuskella, sillä eihän me tarhurit ehditä päivisin laakereilla lepäilemään =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu!❤ Onneksi tuohon sohvaryhmän alueelle paistaa juuri ilta-aurinko :D

   Poista
 11. Todella kaunista ja hyvin suunniteltua. Kivikkokasvialueet ovat todella kivoja ja oikeita katseenvangitsijoita.
  Mukavaa loppuviikkoa sinne teille.

  VastaaPoista
 12. Olette tehneet upeaa työtä, niin viihtyisä ja riittävän kokoinen! Kivikkoasetelmat ja tuo persoonallinen kattovarjo tekevät kokonaisuudesta tosi hienon.

  VastaaPoista
 13. Oi miten ihanalta näyttää, niin kaunista ja viihtyisää! Nuo kivikkokasvialueet on aivan upeita! Mukavaa loppuviikkoa 😍👋

  VastaaPoista
 14. Mukavalta näyttää, taitavasti toteutettu. Herätti meissäkin ajatuksia.

  VastaaPoista
 15. Tuo köynnöskukkaidea on loistava! Mekin jatketaan terassia tänä kesänä niin, että rakennetaan katos. Onko tuossa lasinen katto tuon kankaan lisäksi?

  VastaaPoista
 16. Itsekin tässä parhaillaan selvitän mikä timpuri otetaan tekemään terassi kesällä. Ihanan näköinen tuo teidän on. Uima-allas ois myös aika huippu juttu!

  VastaaPoista
 17. Aivan upea terassi teillä! Varsinkin nuo upotetut istutusaltaat miellyttävät omaa silmääni. Saimme juuri omalle terassillemme katoksen asennettua muovilevyistä, nyt voi alkaa suunnitella viihtyisää olonurkkausta.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...