lauantai 27. tammikuuta 2018

Pihabongaus 2018

On jälleen BirdLifen järjestämän Pihabongauksen aika! Tässä mukavassa, Suomen suurimmassa lintutapahtumassa tarkoituksena on tarkkailla kotipihan lintuja yhden tunnin ajan joko tänään tai huomenna, ja käydä sen jälkeen kirjaamassa havainnot BirdLifen sivuille, josta löydät myös tarkemmat osallistumisohjeet. Tapahtuman tarkoituksena on saada ihmiset tarkkailemaan talvisia pihapiirin lintuja ja kiinnostumaan lähiluonnosta. Lisäksi tapahtuman avulla kerätään tietoa Suomen talvisesta linnustosta. Kyseessä ei ole kilpailu esim. havaintojen määrästä, ja osallistujen kesken arvotaan lintuaiheisia palkintoja.

Olemme osallistuneet Pihabongaukseen jo useina vuosina. Lintujen tarkkailu on hauskaa, koko perheelle sopivaa puuhaa, jonka parissa lapset ja toisinaan aikuisetkin oppivat uutta. Tänä vuonna lintulautamme vieraat ovat olleet erilaisista ruokatarjoiluista huolimatta lähes poikkeuksetta ainoastaan tali- ja sinitiaisia. Joitakin kertoja olen tässä kuussa nähnyt pari urpiaista tai muutaman varpusen, mutta siihen lajikirjo sitten jääkin. Viherpeippoja, keltasirkkuja, hömö- ja kuusitiaisia ei ole tänä talvena näkynyt, tilhistä ja punatulkuista puhumattakaan. Toisaalta lintujen touhuja on mukava seurata, lajista riippumatta. Tässäpä muutama kuva puutarhamme lintuvieraista: 

Sinitiaiset ovat pihamme yleisimpiä vieraita.

Talitiaisiakin on runsaasti.

Talipallot ovat meillä nimenomaan talitiaisten suosiossa. Sinitiaisille maistuvat paremmin siemenet.

Jos kiinnostuit Pihabongauksesta, ehdit vielä hyvin mukaan tarkkailemaan lintuja tänään tai huomenna! :)

Mukavia bongaushetkiä ja iloista viikonloppua!

36 kommenttia:

 1. Kiitos muistutuksesta! Olen osallistunut pihabongaukseen kerran ja nyt voisi olla sopiva hetki seurata taas pihan siivekkäitä hieman tarkemmin.
  Mukavia bongaushetkiä ja kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pihabongaus on mukava tapahtuma. Hauskoja bongaushetkiä ja ihanaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 2. Kuulin juuri pihabongauksesta radiosta ja sinä olet jo julkaissut siitä kauniit kuvatkin. Bongaillaan. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Tiesin tästä tapahtumasta, mutta kotona ei näe kuin tinttejä ja mökillä käydessä on lämmitystä ja muuta. Kiva tapahtuma. Meillä mökillä on ainakin tikkoja useita eri lajeja. Tänään mökillä satoi räntää. Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täälläkin alkoi räntäsade puolenpäivän jälkeen. Lumet ovat nyt muutamassa päivässä sulaneet selvästi, vaikka sitä vielä reilusti riittääkin. Hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista
 4. Pihabongaus on kiva tapahtuma ja olenkin siihen osallistunut jo useamman kerran. Tänään sataa vettä, välillä ihan kaatamalla. Tyydyn siis tarkkailemaan kolmea linturuokintapistettäni ikkunoista. Aika vähäistä lintujen vierailu on viime päivinä ollut, mutta moni tuttu pihapiirin lintu tuli aamupäivällä bongattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin on ollut sadepäivä, joten ikkunasta mekin bongailtiin. On kyllä kätevä, että edes jonkin ruokintapaikoista näkee ikkunastakin. Kiva, että teillä kävi aamulla lintuvieraita!

   Poista
 5. Tinttejä meidänkin laudalla pääasiassa. Hyvä, että edes niitä. Kivat lintukuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi tosiaan on edes tiaiset. Muuten olisi lintulaudalla hiljaista.

   Poista
 6. Ihanat kuvat pikkulinnuista <3

  - Suvi -

  VastaaPoista
 7. Meilläkin on ollut tänä vuonna lintulaudalla suppeampi valikoima, jokavuotinen vieras harmaapäätikka ei ole näyttäytynyt vielä kertaakaan, eikä hömötiaiset. Oliskohan viime kesän kylmyys ja sateet verottaneet lintukantaa tietyissä lajeissa pahemman kerran?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin mietin, mistä mahtaa johtua. Näin vähän ei ole lintuja ollut pihassamme kertaakaan aiemmin.

   Poista
 8. Ihanat kuvat linnuista, meidän pihassa on ollut tänä talvena vähän lintuja:)

  VastaaPoista
 9. Mukavaa bongausta! Pihabongaus on tosi kiva juttu

  VastaaPoista
 10. Ihania pikku palleroisia.Lintuja on niin mukava seurailla.Hyvät kuvat olet saanut!

  VastaaPoista
 11. Mainiot kuvat. Meilläkin lähinnä tali- ja sinitiaiset ovat enemmistönä lintulaudalla. Aika paljon on tosin näkynyt myös hömötiaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meilläkin on aiempina vuosina hömötiaisia näkynyt päivittäin, mutta tänä talvena en tosiaan ole nähnyt yhtään lintulaudalla.

   Poista
 12. Oi, mitä söpöläisiä! <3 Pihabongaus on näemmä täyttänyt tänään blogimaailman, ainakin puutarha- ja luontoblogien osalta. Miten mukavaa! :) Itse pihabongasin vanhempieni luona vähän räntäisessä säässä, ja saldoksi tuli huimat neljä lajia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että sinäkin osallistuit! Blogaaminen on kivaa lajien määrästä huolimatta, vaikka tuohan se lisäjännitystä, jos eri lajeja on runsaasti.:)

   Poista
 13. Olet saanut hyvät kuvat! Onpas linnut aika pylleröitä palleroita. Meidän pihalla on näkynyt paljon punaisia cardinal -lintuja, mutta kuvaa en ole saanut otettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Piti ihan googlettaa tuo cardinal-lintu, ja se on kyllä todella komea.

   Poista
 14. Olen myös tiiraillut lintuja, mutta en oikein virallisesti osallistunut tuohon pihabongaukseen. Kattelin kyllä lintulautojen suuntaan, mutta ei siinä mahoton huiske käynyt. Viime vuonna yritin nähdä 100 eri lintua, mutta sataan en päässyt. Jatkan kumminkin ja yritän tänä vuonna saada ne sata täyteen. Oppii ainakin uusia lintuja ja se on hauskaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin kiva projekti! Toivottavasti saat tänä vuonna ne sata lintulajia täyteen.:) Hauskoja bongaushetkiä!

   Poista
 15. Voi miten suloisia kuvia♥ Kiva on noita lintuja ja niiden puuhasteluja seurata:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Lintujen touhujen seuraaminen on tosiaan kivaa.:)

   Poista
 16. Hienot kuvat! Lauantaina itsekin ehdin jonkin aikaa lintusia bongailla, sitten kunnon räntäsade keskeytti:)
  Lintujen tarkkailu on kivaa puuhaa.

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Sirpa! Täälläkin satoi viikonloppuna räntää, nyt taas pakasti. Lintujen katselu on tosiaan hauskaa. Mukavaa alkanutta viikkoa sinullekin!

   Poista
 17. Ihanat kuvat linnuista. Minäkin pongasin lintuja.
  oli vaan niin sateiset päivä mutta kyllä niitä kuitenkin aika paljon kävi.
  Postasin tänään niitä mutta kuvat on huonoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Täytyykin käydä kurkkaamassa postauksesi.:)

   Poista
 18. Nuo lintukuvat ovat aina ihastuttavia! Meillä bongattiin erilaisia tiaisia, tali- hömö- ja kuusitiaisia. Myös punatulkkuja kävi bongauspäivänä muutama paiskunta ja muulloin oikein joukolla. Mustarastas vilahti muutaman kerran ja se toivottu vieras - puukiipijä - kävi myös ihan lintulaudalla. Lintuja on hauska seurailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten vilkasta teidän lintulaudalla onkaan! Varmasti riittää mielenkiintoista seurattavaa.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...