maanantai 7. elokuuta 2017

Elokuun kukkaloistoa

Runsain kukinta alkaa olla vähitellen käsillä täällä. Tänä kesänä havahduin siihen, että tarvitsen ehdottomasti enemmän keskikesän kukkijoita, sillä suurin kukkailottelu on tosiaan vasta aluillaan. Osittain tämänkesäinen niukka kesä-heinäkuinen kukinta johtui varmasti myös alkukesän viileistä säistä, sillä viime kesänä olin muistaakseni ihan tyytyväinen myös keskikesän kukka-antiin. Kaaripenkin ilme on muuttunut parin viimeisen viikon aikana nopeasti, kun kukintavuoroon ovat vähitellen pääsemässä loppukesän kukkijat.

Kaaripenkin vasen laita hehkui sini-valkeana heinäkuun lopussa, kun loistotädyke "Crater Lake Blue", loistosalvia "Blaukönigin" ja myskimalva kukkivat samanaikaisesti. Vasemmassa reunassa tuoksukurjenpolvi.Loistotädyke "Crater Lake Blue" ja tuoksukurjenpolvi

Loistotädyke "Crater Lake Blue"

Myskimalva ja loistosalvia "Blaukönigin"

Loistotädykkeen kukinta on jo loppunut, takana vasemmalla punaväriminttu ja värililja "Mapira" ovat availemassa nuppujaan, ja penkin väri vaihtuu lopulta puna-valkoiseksi. Punatähkä ja syysleimu antavat vielä odottaa kukintaansa.

Tuoksukurjenpolvi

Jalokurjenpolvi "Orion"...

...ja idänkurjenpolvi "Plenum" kukkivat vielä hetken tuoksukurjenpolven takana.

Punaväriminttu ja värililja "Mapira"

Värililja "Mapira"

Kaaripenkki on istutusalueista tällä hetkellä runsaimmin kukkiva, mutta jotain ihasteltavaa löytyy myös muista. Niistä laitan lisää kuvia lähiaikoina.

Iloa alkaneeseen viikkoosi!

28 kommenttia:

 1. Tykkään! Kaaripenkissäsi on kiva hieman cottage garden tyylinen tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaaripenkki on ensimmäinen kukkapenkkini. Se näyttääkin tänä kesänä paremmalta kuin aiempina vuosina, kun kasvit ovat ehtineet muutamassa vuodessa kivasti levitä. :)

   Poista
 2. Mapira on hienon värinen lilja, harvoin näkee noin syvän tumman punaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän itsekin yllätyin sen intensiivisestä värisävystä, kun se ensimmäisen kerran kukki. Jotenkin en kuvan perusteella ollut mieltänyt sitä ihan noin tummaksi, mutta kovin siitä silti pidän.

   Poista
 3. Eri vuosina eri kasvit tuntuvat kukkivan vähän eri tavalla tai eri aikaan tai eri naapurikasvien kanssa. Mapiraa taitaa olla minullakin. Pidän sen intensiivisestä väristä. Kohta minulla avautuu siinä ensimmäinen kukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa! Vaihtelua tosian on. Mapira on meillä liljoista viihtynyt parhaiten ja lisääntynyt vuosi vuodelta.

   Poista
 4. Ihana loistotädyke! Ja valkoinen myskimalva kukkii hienosti.
  Aurinkoista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Loistotädyke on kiva. Haluaisin sinisiä kukkia mökkipihaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistotädykkeessä on herkkää kauneutta. Tänä vuonna sen kukinta jäi tavallista lyhyemmäksi sateiden takia.

   Poista
 6. Kauniin runsasta kukintaa. Tänä vuonna on tosiaan kukinta-ajat olleet vähän poikkeavia. Minulla on mökillä vielä yhdessä pionissakin kukkia, vaikka ollaan jo elokuussa!

  VastaaPoista
 7. Sinulla on juuri niitä kukkia, joista minä pidän. Myskimalva on minulle rakas. Valkoinen on ollut meiltä kadoksissa, mutta nyt huomasin sen kukassa orapihlaja-aidan sisällä. Sieltä otan siemeniä ja huolendin, että ne pääsevät arvoiseensa paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla tuo valkoinen ei selvinnyt toissa talvesta, mutta siementaimilla sain tilanteen korjattua. Minäkin pidän myskimalvasta tosi paljon ja äskettäin ostinkin vaaleanpunaista lajiketta uutta istutusaluetta varten. Kiva, että valkeaa löytyi ja saat siitä siemeniä!

   Poista
 8. Myskimalva on aivan ihana kasvi.

  VastaaPoista
 9. Minä pidän liljoista, ja tuo sinun tumma Mapirasi on aivan upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään liljoista. Niitä ei voi koskaan olla liikaa;)

   Poista
 10. En ole ennen nähnyt valkoista kurjenpolvea. Aivan upea väri on myös värililjassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuva ehkä vähän vääristää kurjenpolven väriä, se on oikeasti todella hailakan vaaleanpunainen. Mutta juuri muutama päivä sitten näin jossain kuvastossa valkoisen kurjenpolven. Sellainen olisi aika kiva.

   Poista
 11. Voi miten siellä onkin kaunista♥ Tuo myskimalvi on upea!! Toivotaan että vielä riittäisi kauniita kesäisiä päiviä ja saisi nauttia luonnon kauneudesta vielä hetken:) Mukavaa loppuviikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Myskimalva on minustakin tosi hieno kasvi. Toivottavasti tosiaan säät suosisivat nyt elokuussa. Ihanaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 12. Kiva vaihtoehto tuoksukurjenpolvi valkoisena, minulla on rinteessä paljon punaisena. Mutta ne on kukkinut aikoja sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjenpolvissa on tosiaan paljon ihania, erilaisia vaihtoehtoja.

   Poista
 13. Onpa onnistunuttta tuo, että kukkapenkin väritys vaihtuu: ensin sinivalkoista ja sitten punavalkoista! Noin sen pitäisikin mennä parhaimmillaan, tosin tänä vuonna ei ole osannut ennakoida eri kasvien kukinta-aikoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaaripenkin tämä pääty on tuon vuorottelun suhteen onnistunutkin aika hyvin, pionien päädyssä on taas kukintataukoa, kunnes pallerolaukka aloittaa.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...