Viime viikolla keräsin kasvihuoneistamme viimeiset vihannekset talteen, sillä kelit näyttävät vähitellen viilenevän. Satoa olemme saaneet kasvihuoneistamme heinäkuulta alkaen, ja nyt keräämiäni herkkuja riittää vielä pitkälle lokakuuhun. Raakoja tomaatteja tuli nimittäin kilotolkulla sisälle jatkokypsymään. Myös chileistä ja paprikoista osa saa kypsyä huoneenlämmössä, osan kuivatan chili-paprikajauhetta varten ja jonkin verran laitan niitä myös pakkaseen. Osasta tomaatteja ja vihannespaprikoita keittelin talven varalle myös tomaattisosetta, joka sopii hyvin esimerkiksi pastakastikkeen pohjaksi. Isomman kasvihuoneen verhot pesin ja viikkasin kaappiin odottamaan ensi kesää. Ruukut sen sijaan saavat jäädä talveksi kasvihuoneisiin ja suurempi ja tarkempi kasvihuoneiden peseminen on meillä vuorossa vasta keväällä.
|
Sokerimaissia 'Golden Bantam', viimeiset ananaskirsikat ja tomatillot, yksi aiemmin keräämättä jäänyt munakoiso 'Farmer's Long' ja taustalla tomaatteja
|
|
|
Tomaatteja tuli sisälle jatkokypsymään vielä muutama kulhollinen.
|
|
Viimeiset chilit ja paprikat
|
Kivaa loppuviikkoa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!