maanantai 21. toukokuuta 2018

Tulppaanien aikaan

Tulppaanien kukinta on yksi alkukesän kohokohdista puutarhassamme. Istutin viime syksynä jälleen parikymmentä kiloa kukkasipuleita, joista selkeästi suurin osa oli tulppaanien. Näissä mukana oli myös äidiltäni Hollannin tuliaisena saamani tulppaanien sipulit, joiden kukintaa odotin jännityksellä. Nyt ihana tulppaaniaika on jälleen käsillä ja viime syksyn istutustyö palkitaan!:) Porras- ja Kolmiopenkissä tulppaanit kukkivatkin jo täyttä päätä, muilla istutusalueilla ne ovat vielä nupussa.

Porraspenkin alimmalla portaalla kukkivat äidiltäni saamani tuliaistulppaanit, mm. tämä kerrottu oranssinpunainen kaunotar.

Porraspenkin keskimmäisellä portaalla on vaaleanpunaisia ja violetteja tulppaaneja.

Vaaleanpuna-valkoiset tulppaanit ovat keskiportaalla vielä nupussa.

Äitini Hollannista tuomien tulppaanien piti pakkausten mukaan olla tummanpunaisia ja vaaleanpunaisia kerrottuja, mustia ja lisäksi kerrottuja "Ice Cream"- tulppaaneja. Muita tulppaaneja en portaalle laittanut. Tuo oranssinpunainen on vähän erivärinen kuin paketin kuvassa ja vaaleanpunainen ei ole kerrottu. Mustia ja "Ice Cream"-lajiketta ei ole vielä näkynyt, ei edes nuppuja, joten luulenpa, että sellaisia ei ole luvassakaan. Keskimmäisen portaan etureunaa rajaavat taustalla näkyvät valkoiset "Bridal Crown" -narsissit.Kolmiopenkin kermanvalkeat kasvitieteelliset tulppaanit lopettivat jo kukintansa ja nyt vuorossa on iloinen keltaisen ja vaaleanpunaisen yhdistelmä.

Lämmintä alkuviikkoa!

30 kommenttia:

 1. Parikymmentä kiloa! Porraspenkki on niin hieno!

  VastaaPoista
 2. Olet panostanut kukkasipuleihin ja nyt tulppaanit palkitsevat panostuksen.
  Kaunista!
  Hyvää tätä viikkoa teille!

  VastaaPoista
 3. Oi tuota porraspenkin vaaleanpunaista tasannetta <3 Siinä kun vielä vaaleanpuna-valkoiset tulput aukeavat, niin on ihana! Jos mustat tulppaanisi ovat 'Queen of Night' -lajiketta, niin voivat ne sieltä vielä ilmestyä; itse löysin vasta eilen omistani ensimmäisen nupun. Viime kesänä aukesivat kesäkuun puolivälissä ja olivat kukassa vielä heinäkuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tasanne on minustakin tosi kiva. Tänään aukesivat vaaleanpuna-valkoiset tulppaanit ja taitaapa siellä seassa olla jo muutama "Queen of Night":kin. Jotenkin niiden nuppuja en ollut yhtään huomannut. Täytyy laittaa vielä uusia kuvia.:)

   Poista
 4. Ihanaa! Minulla mustat tulppaanit avautuivat vasta nyt, vaikka muuten tulppaanit täälläpäin ovat jo ränsistymässä. Eli toivoa on. Tulppaanit ovat kyllä parhaimmillaan tuollaisina massoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin isot tulppaanialueet ovat tosi näyttäviä ja tuohon Porraspenkkiin niitä oli helppo laittaa reilusti. Tänään ensimmäisiä mustia tulppaaneja alkoi näkyä.:)

   Poista
 5. Upeita ovat tulppaanisi! Niistä löytyy kyllä monenlaisia lajikkeita. Aina oppii uutta!
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tulppaanilajikkeita on tosiaan valtavasti. Kivaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 6. Just samaa postailin ja taisi olla määräkin aika liki sama...halvalla kun sai ;) Kaikki työ syksyllä kannatti, koska nyt kukkii ja kaikkialla ja kauniisti <3
  Kukkaisaa viikkoa sinulle Tiiu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Satu!<3 Tulppaanien kukinta on kyllä upeaa aikaa. Tämä hetki mielessä sitä aina syksyllä jaksaa sen kukkasipulisirkuksen viedä loppuun asti. Kukkaisaa viikkoa sinullekin!<3

   Poista
 7. Kauniita siitäkin huolimatta etteivät olleet ihan sitä mitä piti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja! Välillä tulee näitä yllätyksiä, mutta pääasia, että kukkivat.:)

   Poista
 8. Tuo ensimmäinen kuva, huh, miten kaunis. Miten voikaan olla noin kaunis 😊

  VastaaPoista
 9. Voi kuinka kauniita. Todellakin vaivasi nyt palkitaan.
  Aurinkoista viikkoa.

  VastaaPoista
 10. Kyllä on kaunista. Harmi nämä kuumat kelit, kukinta hujahtaa noppiisti ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ulla! Tosi nopeasti kukinta kyllä on ohi näillä keleillä. Viime kesänä viileämmillä keleillä tulppaanit kukkivat useita viikkoja.

   Poista
 11. Onpa niitä paljon! Harmi että nyt on niin lämmin ja kuivaa, että osan tulppaanien kukinta ei kestä kuin parisen päivää. Pitää olla näyttävästi monia lajia tai lajiketta niin pääsee nauttimaan pidempään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeasti tosiaan kukinta on tänä vuonna varmasti ohitse. Täällä yöt ovat olleet aika viileitä tällä viikolla, joten se on tainnut vähän kuitenkin pidentää kukinnan kestoa.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...