maanantai 24. huhtikuuta 2017

Huhtikuun kylvökuulumisia

Huhtikuu on ulkona ollut vielä melko talvinen ja viileä, nyt aivan viimeisen viikon aikana on selkeästi ollut kevättä ilmassa. Sisällä meillä sen sijaan kevättouhut ovat olleet jo täydessä käynnissä, ja välillä tekemistä on ollut niin paljon, että vuorokaudesta ovat tuntuneet tunnit loppuvan kesken. 

3.4.2017 tein ensimmäiset huhtikuun kylvöt. Aloitin lasten kanssa ohran siemenillä pääsiäistä ajatellen. Samana päivänä multiin pääsivät myös seuraavat siemenet: ryhmäsamettikukka "Bonita", punakosmoskukka "Sensation", päivänsini, aitoelämänkukka, vaaleanpunainen tuoksuherne, kääpiösamettikukka "Golden Gem", kähäräminttu, rakuuna "Venäläinen", lehtisalaatit "Australialainen" ja "Red Salad Bowl" ja keräsalaatti "Market Favourite". Mieheni oli löytänyt purkista kaksi jo osittain itänyttä valkosipulia ja ystävällisesti jättänyt ne minulle versotusta varten. Laitoin nekin samalla kertaa kasvamaan. 

Valkosipulinkynsiä versotusta varten.Ohran kylväminen lasten kanssa.

Tuoksuherneen, australialaisen lehtisalaatin ja kääpiösamettikukan siemenet olivat lähemmäs kymmenen vuotta vanhoja, avatuissa pusseissa, eivätkä ne itäneet. Myös kähäräminttu jäi itämättä. Muut itivät hyvin ja valkosipuli versoi nopeasti.

Punakosmoskukka "Sensation" 14.4.2017

Valkosipuli 14.4.2017

Tein uudet kylvöt uusilla siemenillä australialaisesta lehtisalaatista ja vaaleanpunaisesta tuoksuherneestä 14.4.2017. Samalla laitoin uuden erän kähäräminttua ja lisää ryhmäsamettikukkaa kääpiösamettikukan tilalle. Lehtisalaatti ja tuoksuherne itivät tällä kertaa todella hyvin. Ryhmäsamettikukan toinen erä on yhtä terhakkakasvuista kuin ensimmäinen. Kähäräminttu sen sijaan antaa edelleen odottaa itseään. Taidan tyytyä ostamaan mintun taimet valmiina.22.4.2017 koulintaan pääsivät australialainen lehtisalaatti, päivänsini, punakosmoskukka ja aitoelämänkukka. "Red Salad Bowl" -lehtisalaatin ja keräsalaatin koulin jo pari viikkoa aiemmin. Tuoksuherne, ryhmäsamettikukka ja venäläinen rakuuna odottavat vielä vuoroaan. Tämä viimeinen pari viikkoa on ollut yhtä hulinaa ja vilskettä, ja aikaa esimerkiksi koulinnoille on ollut vaikea löytää. Aitoelämänkukatkin olisi pitänyt koulia jo aiemmin, sen verran suuriksi ne ehtivät venähtää, mutta ihan hyvät niistä tulivat kuitenkin.

Aitoelämänkukka 22.4.2017
Nyt vain odotelen, että pääsen totuttamaan taimia ulkoilmaan ja istuttamaan lopullisille paikoilleen. Lisäksi minulla olisi vielä muutamia esikasvatettavia jäljellä ensi kuulle. Ensi viikonloppuna juhlitaan esikoisemme 5-vuotissyntymäpäivää, joten tämä viikko meneekin juhlajärjestelyissä.

Kivaa kevätviikkoa kaikille!

34 kommenttia:

 1. Paljon kylvötöitä. Minulla viime keväänä kävi niin kummallisesti, että suoraan maahan kylvetyt kehittyivät paremmin kuin sisällä vaalitut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on odottamassa osa siemenistä suorakylvöä. Onneksi ei kaikkea tarvitse esikasvattaa. :)

   Poista
 2. Minulle on käynyt samalla tavalla mintun kanssa.Viime kesänä ostin suosiolla pistokkaina ja taimina:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain luin, että mintun itävyysprosentti on usein pieni. Taidan minäkin ostaa mintut jatkossa taimina. :)

   Poista
 3. Yllättävän suuritöisiä nua siämenkylyvöt. Kokoaijan pitääs jolleki teherä jotaki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Toisaalta se on tosi kivaa puuhastelua, mutta välillä on vaikea löytää tarpeeksi aikaa kaikelle sille taimien hoivaamiselle.

   Poista
 4. Mukavat kylvätouhut sinulla kun lapsetkin pääsevät mukaan, mikä on minusta ihan älyttömän hienoa!!
  Toivotaan että ilmat alkaisivat kunnolla lämmetä viimeistään vapulta.

  Iloisia kasvatushetkiä teille sinne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lapset ovat kyllä innoissaan näistä kylvöistä. Esikoinen kaivelee omenoista yms. siemeniä ja käy salaa tökkimässä niitä ruukkuihin. Pari kertaa olen yllättänyt hänet kastelemasta taimia omin päin. Hauskoja kasvatushetkiä sinullekin!

   Poista
 5. Todellakin tuntuu vuorokauden tunnit loppuvat kesken!
  Meil on kans valkosipulin versoja kasvamassa kasvarissa, mutta himputti kun en meinaa muistaa niitä. Kuhan ei vaan menisivät huonoksi. :D

  Ps. Ryhmäsamettikukat tykkäävät turpeisesta hepankakkaseoksesta. ;) Meidän samettikukista on kasvanut milteinpä pensaat. :,D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä vinkistä, täytyykin kokeilla! Meillä samettikukat ovat vielä pikkutaimia. :)

   Poista
 6. Tässä kävi hauskasti. Juuti mietin, että miksi samettikukat eivät aina onnistu minulla. Sainkin hyvän vastauksen edelliseltä kommentoijalta, kiitos hänelle.
  Nyt alkaa mukavat kiireet kylvöjen kanssa. Minulla on osa ikkunalaudalla, osa odottaa suorakylvöä ja vielä jokunen pussi pitäisi hakea kaupasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivasti tosiaan blogeista ja kommenteista löytyy usein hyviä vinkkejä! Hauskoja kylvöhetkiä sinulle!

   Poista
 7. Kivoja kylvöhommia siellä ollut, hitsi mäkin taidan laittaa tota valkosipulia kasvamaan meille :) Mukavaa huhtikuun viimeistä viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laita ihmeessä, salaatissa ainakin antaa mukavan säväyksen. :) Mukavaa huhtikuun viimeistä viikkoa sinullekin!

   Poista
 8. Hienon näköisiä nuo valkosipulin versot! Lapset varmaan tykkääväät seurata kasvun etenemistä.

  Meilläkin vietetään kesäkuussa pojantyttären 5-vuotissynttäreitä!
  Mukavaa huhtikuun viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lapset ovat tosiaan taimista innoissaan ja yrittävät kaikista kasviksista ja hedelmistä tonkia siemeniä tökittäväksi multaan viherkasvien ruukkuihin. Saa nähdä, mitä noista ruukuista kohta pukkaa. :) Mukavaa huhtikuun viimeistä viikkoa sinullekin!

   Poista
 9. Kiva seurata ahkerampien kylläinen touhuja. Nyt olen saanut itsekin jo jotain laitettua, mutta tilan puute ja koulimisvaiheessa iskevä laiskuus ja/tai tilan puute hieman rajoittaneet intoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis kylväjien, voihan puhelimen automaattinen sanan"korjaus"

   Poista
  2. Itsekin kommentoin blogeihin usein puhelimella ja tuo automaattinen korjaus tekee tosiaan usein jotain ihan muuta kuin korjaa. Kovasti yritin kylväessä pitää kohtuuden mielessä ja laittaa jokaista lajia vain muutaman siemenen. Silti esikasvatustila alkaa käydä rajalliseksi.

   Poista
 10. Kivoja kylvötouhuja teillä on siellä.
  Esikoiselle synttäri onnittelut!

  VastaaPoista
 11. Toivotan menestystä taimillesi. Meillä ei ole onnistuneet esikasvatukset sisällä, liian lämmintä varmaankin. taimista tullut pitkiä ja honteloita. Odotellaan maan lämpenemistä ja kylvetään suoraan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Unelma! Minullakin mm. orvokit venähtivät pitkiksi, mutta koulinnan yhteydessä istutin ne sen verran syvemmälle, että sain ylimääräiset varret piiloon. Osa taimista taas kasvoi ihan hyvää, tanakkaa versoa.

   Poista
 12. Hienossa kasvussa näyttävät olevan! Varsinkin nuo valkosipulin versot ovat kivannäköisiä :) Voi jos itsekin voisi esikasvattaa kaikkea kivaa tulevaksi kesäksi... Kissojen takia voi vain haaveilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Esikasvattaminen on kyllä kivaa, mutta saa sitä kaikkea ihanaa pihaan ilmankin. :)

   Poista
 13. Kyllä on komeita taimia sinulla ja kaikilla muillakin, kun tässä näitä postauksia olen lukenut. Ette kyllä nää minun kuviani koulituista taimista. Koska niistä ei taida tulla mitään. Ja jos joku onnistuu niin hyvä. Mutta mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan hyvää kasvua taimillesi. Välillä nuo esikasvatukset menevät vähän pieleen, välillä onnistuvat tosi hyvin, mistä lie joutuukin.

   Poista
 14. Etenkin kylvöpuuhat lasten kanssa ovat tosi mukavia ja muistoihin jääviä yhteisiä hetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmasti! Kovasti olen yrittänyt muistaa välillä vain pysähtyä katselemaan heidän touhuaan ja toisaalta ottamaan myös valokuvia muistin tueksi.

   Poista
 15. Teillä on sisällä puutarha täydessä vauhdissa, ihan vehreää! Pikkutaimeni kärvistelevät vajaassa valossa ja ovat jo kovasti kaipaamassa ulos, mutta tuo lumisade senkun jatkuu - ei auta kuin odotella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä kiva saada taimia jo ulkoilemaan, olisi keittiössäkin enemmän tilaa touhuta. Jospa jo kohta lämpenisi..

   Poista
 16. Komeita taimia sinulla! :) Juuri tajusin, ettei minunkaan minttuni ole tainnut vielä itää, lieköhän toivoton tapaus. Onneksi moni muu on lähtenyt hyvin kasvuun! :) Menestystä taimillesi ja toivotaan, että lämpimät kelit tulisivat pian! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eilen huomasin, että yksi mintun siemenistäni on itänyt, taimen varsi on lähes yhtä ohut kuin hius ja sirkkalehdetkin aivan pikkuriikkiset. Saa nähdä, tuleeko siitä mitään. Näköjään itämiseen menee useampi viikko. Onnea sinunkin taimillesi!

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...