torstai 22. joulukuuta 2016

Tervetuloa puutarhaamme!

Olen pari vuotta lukenut toisten puutarhablogeja ja ihastellut niiden kuvia ja kerrontaa. Olen löytänyt niistä myös monta hyvää ideaa ja vinkkiä. Viime kesästä lähtien olen haikaillut omaa puutarhablogia. Valokuvaan istutuksiamme paljon, mutta kuvat jäävät herkästi tietokoneelle lojumaan. Toisaalta blogi voisi toimia myös muistinvirkistäjänä esim. keväisin edellisen syksyn kukkasipulien paikkaa pähkäillessä. Ja tottakai blogin välityksellä pääsen jakamaan ajatuksiani myös muiden puutarhaharrastajien kanssa. Niinpä nyt puolisen vuotta ajatusta kypsyteltyäni päätin vihdoin perustaa blogin!

Myskimalva "Alba"

Puutarhamme sijaitsee IV-vyöhykkeellä, mutta suotuisan pienilmaston ansiosta täällä viihtyy myös eteläisempien vyöhykkeiden kasveja. Noin 1500 m2:n kokoiseen puutarhaan kuuluu mm. kivikkokasvialue, havuryhmiä, perennapenkkejä, pensasryhmiä, rodoalue ja hedelmäpuita, marjapensaita sekä muita hyötykasveja. Olemme muuttaneet tänne v. 2012, jolloin paria istutusaluetta lukuun ottamatta piha oli nurmikenttää ja luonnontilaista metsikköä. Vähitellen olemme muokanneet pihaa puutarhaksi, ja vaikka olemmekin saaneet paljon aikaan, on vielä monta suurta, mutta mukavaa, urakkaa odottamassa.

Tervetuloa seuraamaan puutarhamme elämää!

Kiinanpioni "Sarah Bernhardt"

10 kommenttia:

 1. Kiitos vierailustasi blogissani ja lämpimästi tervetuloa tänne blogimaailmaan.

  VastaaPoista
 2. No niin :) Tervetuloa blogienmaailmaan! Tämä on vallan mukavaa puuhaa ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Ainakin tähän mennessä tämä vaikuttaa juuri siltä, mitä toivoinkin :)

  VastaaPoista
 4. Kiva tutustua puutarhaasi! Vaikuttava luettelo jo kertynyt sinulla. Kannattaakin luetteloida, piirtää kartta istutuksista yms. Myöhemmin ikinä ei muista, mitä missäkin on. Hauskaa on myös vuosien saatossa muistella mukavia kokeiluja, keneltä jonkun lempikasvin on saanut tai miten se on kulkeutunut/siirtynyt omalle paikalleen. Ihania ystäviäkin tämän harrastuksen lisäarvona voi löytyä. Tervetuloa joukkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Vallaton mummeli! Olen kyllä menettänyt sydämeni puutarhan hoidolle ja täällä on ihanaa olla samanhenkisten parissa!

   Poista
 5. Onpa kaunis blogin alku, tervetuloa mukaan blogimaailmaan! Heitän sinulle heti blogiurasi alkuun haasteen: Kerro puutarhavuodestasi 2016 kahdellatoista kuvalla. Käy jättämässä linkki postauksestasi omaani, niin lisään sen mukaan haasteen vastaanottaneiden listaan.

  Hyvää puutarhavuotta 2017!

  Sini K.
  Kasvihormoni-blogista

  alkuperäinen haaste:
  http://blogit.meillakotona.fi/kasvihormoni/kaksitoista-kuvaa-menneesta-vuodesta/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sini K.! Ja kiitos haasteesta, otan sen mielelläni vastaan! Hyvää puutarhavuotta 2017 sinullekin!

   Poista
 6. Kiitos vierailustasi blogissani. :) Ihania kukkakuvia sinulla täällä.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...