Tein aiemmin mesiangervonkukkajuomaa, jonka reseptin jaoin täälläkin. Innostuin tekemään juomaa vielä reilusti lisää, mutta sille varaamani pullot eivät lopulta riittäneetkään ja juomaa jäi yli. Keksinkin käyttää sen pannukakkuun, jota tein lomamme alun kunniaksi. Meillä yleensä pannaria syödään mansikka- tai vadelmahillon kera, mutta tämä pannari ei tarvinut päälleen kuin pienen ripauksen sokeria tai nokareen vaniljajäätelöä. Mesiangervonkukkamehu toi pannariin nimittäin sen verran mukavasti makua.
Mesiangervonkukkapannukakku
5dl mesiangervonkukkajuomaa (resepti löytyy linkistä)5dl maitoa
4 kananmunaa
4-5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Sekoita ainekset keskenään. Anna taikinan tekeytyä noin 10 minuuttia. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kaada taikina voidellulle tai leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille. Paista uunissa keskitasolla noin 25-30 minuuttia.
Aiempia postauksiani villiyrttiherkuista:
- Maitohorsmankukkajuoma
- Mesiangervonkukkajuoma
- Vuohenputkipesto
- Kuusenkerkkäsiirappi
- Vuohenputkipiirakka
- Voikukkamarmeladi
- Juhannuksen kaunein salaatti
- Voikukkasima
- Paistetut voikukannuput
- Paistetut maitohorsman versot ja nokkossipsit
- Villiyrttisuosikkejani
Iloa päivääsi!
Kuulostaa herkulliselta, kiitos ohjeesta. Täytyypä palata reseptin pariin ensi kesänä. :) Mukavaa loppuviikkoa!
VastaaPoistaKiitos! Mukavaa loppuviikkoa sinullekin!
PoistaTämä voisikin toimia! Olen tehnyt pannaria niin, että uutin mesiangervoja yön yli maidossa ja siivilöin ne sitten pois. Mieto maku kyllä tuli valmiiseen pannariin, mutta ei niin voimakasta kuin olisin halunnut.
VastaaPoistaTässä pannarissa tosiaan mesiangervon maku tulee hyvin esille.:)
Poista