keskiviikko 6. heinäkuuta 2022

Villiyrttejä: Vuohenputkipesto

Koko perheemme on suuria pestonystäviä. Käytämme sitä mm. salaateissa, pitsoissa, piirakoissa, pastassa ja herkkuleipien päällä. Tällä kertaa ajattelin kokeilla peston tekemistä vaihteeksi vuohenputkesta, jonka makuun tykästyimme vuohenputkipiirakassa. Onneksi löysin vielä pieniä vuohenputken lehtiä, jotta pakastimeen aiemmin keräämäni vuohenputkenversot voimme hyödyntää sitten myöhemmin. Pestoa on tosi helppo ja nopea tehdä itse, sillä käytännössä kaikki ainekset vain hurautetaan sekaisin sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Vuohenputkipesto osoittautui oikein maukkaaksi herkuksi, joka loppui heti alkuunsa. Sitä täytyykin ehdottomasti tehdä uudestaan!

Vuohenputkipesto on helppo vaihtoehto tutustua vuohenputkeen, sillä parmesaani ja valkosipuli tuovat peston makuun oman lisänsä. Meilläkin lapsilla vuohenputken maku vaati esimerkiksi piirakassa vähän ensin totuttelua, mutta pesto upposi heille heti ensimmäisestä lusikallisesta alkaen.

 

Vuohenputkipesto

1 l tuoretta vuohenputkea
0.5dl auringonkukansiemeniä
1,25dl öljyä
1 valkosipulinkynsi
1 dl parmesaania raastettuna
0.5 tl suolaa

Pese vuohenputket kylmällä vedellä. Keitä ne nopeasti ja valuta, tarvittaessa purista vielä ylimääräinen vesi pois. Lisää kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes massa on tasaista. Vuohenputkipestoa voi käyttää esim. leivän päällä, piirakoissa tai pastan seassa.

2 kommenttia:

  1. Varmasti herkullista! Ja voin kuvitella, että lapsillekin maistuu. Mukavaa heinäkuuta sinulle!

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...