keskiviikko 16. kesäkuuta 2021

Villiyrttejä: Voikukkasima

Olen nyt pariin kertaan postaillut villiyrtti-innostuksestani ja ajattelin taas kertoa kokemuksiamme uusista testailuistamme. Aiemmin mainitsin ihastuneemme paistettuihin voikukan nuppuihin, ja niistä on muotoutunutkin koko perheen alkukesän herkkua, jota olemme tehneet nyt viikoittain. Lapset taas ovat osoittautuneet innokkaiksi ja ahkeriksi nuppujen kerääjiksi. Nyt keräsimme myös auenneita voikukkia voikukkasimaa varten. Tätäkään emme olleet aiemmin maistaneet, ja mielenkiinnolla odotimme, minkä makuista juomasta tulee. Sima osoittautuikin ihanaksi hellepäivän herkuksi, joka maultaan muistuttaa tavallista simaa, mutta siinä on raikas, kukkainen vivahde.
 
Voikukkasima virkistää puutarhahommien lomassa.

Teimme siman seuraavalla ohjeella:
 
Ainekset
1.5 l voikukan terälehtiä
2.5 l vettä
2dl sokeria
1/3 dl fariinisokeria
1/4tl tuorehiivaa
puolikas sitruuna
rusinoita

Lasten keräämät voikukat. Nypin näistä vielä vihreät osat pois ennen siman valmistukseen ryhtymistä.

Nypi terälehdet irti kukkapohjista (vihreät osatkin voi halutessaan käyttää, ne antavat makuun terävyyttä ja kitkeryyttäkin, joten me poistimme ne ainakin tällä kerralla). Laita terälehdet ja puolet vedestä kattilaan, keitä 1-2 minuuttia ja siivilöi seos. Mittaa sokerit kannelliseen astiaan, kaada kuuma liemi päälle. Lisää pesty sitruunan puolikas sekä loput vedestä. Anna seoksen jäähtyä noin 40 asteiseksi ja murenna sitten hiiva joukkoon. Pane kansi raolleen ja anna seistä huoneenlämmössä noin vuorokauden ajan. Siivilöi sima pulloihin, lisää muutama rusina ja laita pullot viileään. Anna tekeytyä 4-8 päivää. Kun rusinat nousevat pinnalle, sima on valmista. 

Oletko sinä tehnyt voikukkasimaa?

Iloa ja aurinkoa päivääsi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...