Vuosi sitten maistelimme ensimmäistä kertaa kuusenkerkkiä ja keittelin niistä silloin myös kuusenkerkkäsiirappia. Alkukuusta söimme ravintolassa ihanan annoksen, jossa oli kivana lisänä pikkelöityjä kuusenkerkkiä. Niitä oli pakko testata kotonakin! Tämä alkukesäinen herkku sopii hyvin esimerkiksi grilli-, liha- tai kanaruokien oheen.
Pikkelöidyt kuusenkerkät
2 dl kuusenkerkkiä0.3 dl vettä
0.2 dl sokeria
0.1 dl väkiviinaetikkaa
ripaus suolaa
Huuhtele kuusenkerkät. Tee pikkeliliemi kiehauttamalla kattilassa vesi, sokeri ja väkiviinaetikka. Lisää lopuksi ripaus suolaa. Laita kuusenkerkät puhtaaseen, steriloituun lasipurkkiin ja kaada pikkeliliemi päälle. Sulje kansi tiiviisti. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin. Kuusenkerkät ovat valmiita syötäväksi seuraavana päivänä.
Kuusenkerkkien keräämiseen tarvitaan maanomistajan lupa, ja meidän kerkkämme ovatkin peräisin omalta mökkipalstaltamme. Keräsin kuusenkerkkiä muutaman desilitran myös pakastimeen, jotta pääsemme herkuttelemaan niillä myös talvella.
Aurinkoista tiistaita!
Mielenkiintoista, kuinka kauan nämä säilyvät?
VastaaPoistaKuusenkerkkäsiirappi on tuttu juttu, mutta kerkkiä en ole pikkelöinyt. Kiitos reseptistä!
VastaaPoista