Tänä kesänä olemme testailleet muutamia meille uusia villiyrttejä ja yksi niistä on siankärsämö. Tähän mennessä olemme käyttäneet vasta sen nuppuja ja kukkia, mutta lehdetkin sopivat ruoanvalmistukseen. Nuput ja kukat kerätään esim. saksilla leikkaamalla, jotta vihreää osaa tulisi mahdollisimman vähän mukaan. Me testasimme nuppuja kukkia ihan sellaisenaan pihvin päällä pippurin korvikkeena, ja tässä käytössä ne toimivatkin hyvin. Lisäksi kuivasin kukkia maustesuolaseosta varten. Kukkien ryytinen ja pippurinen maku sopiikin hyvin nimenomaan maustamiseen.
Siankärsämö voi aiheuttaa allergisia reaktioita eikä se sovellu jatkuvaan käyttöön. Sitä ei myöskään suositella käytettäväksi raskauden aikana. |
Siankärsämösuola
1 osa (tai maun mukaan) siankärsämön kukkia kuivattuna1 osa merisuolaa
Hienonna ja sekoita ainekset morttelissa. Säilytä seos ilmatiiviissä purkissa.
Aiempia postauksiani villiyrttiherkuista:
- Mesiangervopannacotta
- Mesiangervonkukkapannukakku
- Maitohorsmankukkajuoma
- Mesiangervonkukkajuoma
- Vuohenputkipesto
- Kuusenkerkkäsiirappi
- Vuohenputkipiirakka
- Voikukkamarmeladi
- Juhannuksen kaunein salaatti
- Voikukkasima
- Paistetut voikukannuput
- Paistetut maitohorsman versot ja nokkossipsit
- Villiyrttisuosikkejani
Oletko sinä kokeillut siankärsämöä ruoanlaitossa?
Aurinkoista keskiviikkoa!
Poikani on kuivattanut siankärsämön kukkia teetä varten. Aion kokeilla siankärsämösuolaa. Kiitos vinkistä. Kaikki villikasveihin liittyvä kiinnostaa.
VastaaPoista