Tänä kesänä olen ihastunut mesiangervonkukkiin, joista jo pari reseptiä olen postaillut aiemmin. Nyt tällä kertaa kokeilin mesiangervonkukkia pannacotan teossa, ja siitäkin tuli huippuhyvää. Innostuinkin mesiangervonkukista nyt niin, että kuivasin niitä myös syksyn ja talven varalle käytettäväksi erilaisissa makeissa herkuissa.
Mesiangervonkukkapannacotta
6 dl kuohukermaa2dl mesiangervon tuoreita kukkia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
Kiehauta kerma ja lisää joukkoon mesiangervonkukat. Anna kiehua n. 5 minuuttia. Laita seoksen kiehumisen ajaksi liivatelehdet kylmään veteen likoamaan n. 5 minuutiksi. Siivilöi kukat pois kermasta. Lisää kuumaan kermaan sokerit ja pehmentyneet liivatelehdet, joista vesi on ensin puristeltu huolellisesti pois. Sekoita hyvin ja anna seoksen vielä kiehahtaa. Jaa kermaseos annoskulhoihin ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Aiempia postauksiani villiyrttiherkuista:
- Mesiangervonkukkapannukakku
- Maitohorsmankukkajuoma
- Mesiangervonkukkajuoma
- Vuohenputkipesto
- Kuusenkerkkäsiirappi
- Vuohenputkipiirakka
- Voikukkamarmeladi
- Juhannuksen kaunein salaatti
- Voikukkasima
- Paistetut voikukannuput
- Paistetut maitohorsman versot ja nokkossipsit
- Villiyrttisuosikkejani
Aurinkoista keskiviikkoa!
Mesiangervo on myös minun suosikkini, siitä tulee aivan ihania herkkuja. :)
VastaaPoistaNiin tulee:)
Poista