torstai 3. elokuuta 2023

Suloisia kukkivia puuvartisia, osa 5/5

Tänään on luvassa puutarhamme suloisista kukkivista puuvartisista kertovan postaussarjan viimeinen osa. Aiemmista postauksistani löytyy toukokuisia kukkivia puuvartisia, kaunista hedelmäpuiden kukintaa, kesäkuun puolivälin kukkivia puita ja pensaita sekä hemaisevia syreenejä ja suloisia pikkupuita. Alppiruusut ja atsaleat sen sijaan saivat omat, erilliset juttunsa tämän postaussarjan ulkopuolella, samoin ruusut. Tähän postaukseen keräsin nyt puutarhassamme heinä-elokuussa kukkivia suloisia puuvartisia.

Terassin istutusalueella kukassa on pensasangervo 'Double Play Big Bang'. Muut pensasangervot eivät meillä juuri kuki tai sitten kukintoja tulee vain muutamia, sillä leikkaan niitä säännöllisesti pallomaiseen muotoon.

Sydänpolulla alppiruusujen seurassa kasvavat kapealehtikalmia 'Rubra'...

... sekä nietospensas 'Yuki Snowflake', jotka kukkivat heinä-elokuun vaihteessa. Samalla alueella kasvaa myös nietospensas 'Yuki Cherry Blossom', mutta se ei tänä kesänä taida kukkia ollenkaan.

Kesäkeittiön nurkalla Pikkukaaren alueella kukintaansa aloittelee peruukkipensas 'Young Lady', jonka höytyläiset kukinnot ovat hauskannäköisiä.

 
Puutarhamme suloisiin kukkiviin puuvartisiin kuuluvat ehdottomasti myös hortensiat, joista ensimmäiset availevat jo nuppujaan. Niistä postailenkin lähiaikoina vielä tarkemmin!

Kaikkea hyvää loppuviikkoosi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...