perjantai 11. elokuuta 2023

Kotiinpaluu

Pari päivää sitten palasimme kotiin kahden viikon kesälomareissulta Keski-Euroopasta. Ajelimme ensin omalla autolla Sveitsiin, jossa vietimme viikon, ja palasimme sitten Saksan, Tanskan ja Ruotsin halki takaisin kotiin. Kotiinpaluu jännitti puutarhan osalta kuten aina, mutta nyt pientä lisähuolta toi sääennusteissa povattu myrsky, joka ei kuitenkaan onneksi löytänyt tänne. Kaikki olikin puutarhassamme pääosin kunnossa ja kasvihuoneiden ja terassin kasvitkin voivat hyvin niitä kastelemassa käyneen ystävän ansiosta.

Parissa viikossa puutarha oli rehevöitynyt taas selvästi. Kasvihuoneen lähellä kuvan oikeassa reunassa näkyvästä pihlajasta oli reissumme aikana revennyt osa latvasta ja jäänyt roikkumaan oksien varaan kasvihuonetta kohden. Tässä olisi voinut käydä kasvihuoneen kannalta huonostikin, mutta onneksi mukana oli hyvää tuuria eikä latva ollut pudonnut sen päälle. Kuvan ottamisen jälkeen mies sahasi revenneen osan pois, mutta jatkossa jossain vaiheessa puu täytyy kaataa, sillä se on huonokuntoinen.

Hyötytarhan kasvit pursuavat lavojen reunojen yli.

Metsäpuutarhassa parin viikon poissaolomme näkyi lähinnä rikkakasveina ja koivuista pudonneina risuina. Taustalla kärhöjen kukinta on aluillaan.

Ensimmäiset syysleimutkin ovat jo ehtineet avata nuppujaan.

Myös hortensioiden kukinta on alkanut, samoin köynnöskaaressa kasvavan lumikärhön 'Summer Snow'.

 

Mukavaa alkavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...