lauantai 12. elokuuta 2023

Puutarhatuliaisia Keski-Euroopasta

Kerroin eilen, että olimme juuri parin viikon lomareissulla Keski-Euroopassa. Matkalta tarttui mukaan myös ihania puutarhatuliaisia, jotka tuovat loman mieleen vielä vuosienkin kuluttua. Hyötykasvien siemeniä ostin Saksasta ja Ranskasta ja odotankin jo, että pääsen ensi vuonna testaamaan esimerkiksi Cima di Rapa -kaalia, joka on itselleni ihan uusi tuttavuus. Paluumatkalla kävimme Tukholmassa Zetas-puutarhamyymälässä, josta tuli hankittua muutamia perennoja. Myös joitakin puutarhakoristeita ja uusi sadevesimittari vanhan hajonneen tilalle löytyi erilaisia puutarhamyymälöitä kolutessa. Näiden lisäksi mukaan tarttui taas suuri määrä erilaisia ihania ideoita oman puutarhamme suhteen, sillä kiersimme reissun aikana toistakymmentä kaunista puutarhakohdetta.

Näitä metallisia puutarhakoristeita ostimme muutamia kukkapenkkeihin katseenvangitsijoiksi.

Uusi sadevesimittarimme on aiempaa koristeellisempi.

Nämä metalliset lintujen juoma-altaat löysimme saksalaisesta puutarhamyymälästä.

Siemeniäkin ostin muutamia pusseja Saksasta ja Ranskasta: sikuria 'Palla Rossa', punajuurta 'Chioggia', keltaista kesäkurpitsaa 'Soleil' F1, mustakaalia 'Black Magic', kurkkua 'Saladin' F1, violettia kyssäkaalia 'Delikatess Blau', kurpitsaa 'Patisson Weiss', salaattisekoitusta sekä italialaisena erikoisuutena mainostettua Cima di Rapa -kaalia.

Zetaksen ostokseni olivat tällä kertaa kurjenpolvipainoitteisia: harmaakurjenpolvi 'Ballerina', verikurjenpolvi 'Appfelblüte', tummakurjenpolvi 'Album', tarhakullero 'Alabaster' ja keijunkukka 'Rachel'.

Ideoita ja inspiraatiota omaan puutarhaamme löysimme monista upeista puutarhakohteista, esimerkiksi Sveitsin Baselissa sijaitsevasta Park im Grünen -puistosta...

Saman puiston ruusutarhaa

... ja samoin Baselissa sijaitsevasta Merian Gärtenista.

 

Reissumme puutarhakohteista on luvassa taas syksyn ja talven aikana lukuisia Puutarhavierailulla-postauksia ja kuvien lisäksi myös videovierailuja, joista toivon teille lukijoillenikin olevan runsaasti inspiraationlähdettä tuleviin puutarhaprojekteihin.:)

Hauskaa viikonloppua!

1 kommentti:

  1. Ihania muistoja puutarharetkistä nuo tuliaiset itselle! Samaa harrastan minäkin:)

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...