perjantai 22. joulukuuta 2023

22. luukku: Blogin 7-vuotissynttärit

Tänään tulee täyteen seitsemän vuotta siitä, kun aloitin Puutarhahetki-blogini kirjoittamisen. Näin blogin syntymäpäivänä minulla on ollut tapana käydä aina läpi kulunutta blogitaivalta etenkin viimeisen vuoden osalta.


Kuluneeseen vuoteen on mahtunut paljon. Yksi vuoden ehdottomista kohokohdista on esikoispuutarhakirjani, Omavaraistelua kaupunkipihalla, julkaisu maaliskuussa. Alkuvuodesta kiirettä riittikin, jotta kirja saatiin ajoissa painokuntoon, ja sen jälkeen vuorossa on ollut kirjan esittelyä ja markkinointia mm. erilaisissa puutarhatapahtumissa. Olen erittäin onnellinen ja kiitollinen, että tämä suuri ja pitkäaikainen unelmani toteutui, ja osin tämän unelman täyttyminen oli myös blogini ansiota!

 

Viime kesänä osallistuimme nyt toista kertaa Avoimet Puutarhat -tapahtumaan. Meille löysi jälleen tiensä runsas joukko puutarhavierailijoita, joista ilahduttavan moni kertoi kuuluvansa myös blogini lukijoihin. Lisäksi puutarhamme oli mukana paikallisissa Avoimissa Puutarhoissa. 

Nyt syksyllä aloitin myös Kuopion Kansalaisopistossa puutarha-aiheisten kurssien tuntiopettajana. Tämä on sivutyö, jossa pääsen jakamaan puutarhainnostustani ja vuosien varrella hankkimaani osaamista arki-iltaisin järjestettävillä kursseilla. Olen tästä kovin innoissani, sillä näiden kurssien vetäminen on hauskaa vastapainoa päivätyölleni, joka on taas ihan erilaista.

 

Blogini kävijämäärät ovat tänä vuonna edelleen kasvaneet, mikä on ihan huikea juttu! Haluankin kiittää teitä siitä, että olette ahkerasti käyneet blogissani ja jättäneet myös ihania kommenttejanne. Jokainen kommenttinne on ollut minulle tärkeä ja olen saanut niistä paljon iloa, joten lämmin kiitos teille kaikille niistä! 

Jo pari vuotta olen kamppaillut ajan riittämisen kanssa ja toistuvasti olen saanut palautetta myös teiltä lukijoiltani, että vastaukseni kommentteihinne laahaavat jäljessä. Olenkin tästä kovin pahoillani, sillä vaikka kuinka olen yrittänyt, aikani ei vain ole riittänyt kaikkeen. Lapsiperhearjen yhdistäminen töihin ja lisäksi näihin kaikkiin puutarha-aiheisiin toimiini on ajankäytön suhteen haastavaa ja toivoisin myös ymmärrystä tämän suhteen, sillä blogini on minulle kuitenkin "vain harrastus", vaikka se rakas harrastus onkin. Muutoksen tuulet tuntuvatkin puhaltavan ja tästä kirjoittelen lähiaikoina vielä tarkemmin.

 

Viimeisen vuoden suosituimpia postauksiani ovat olleet:

Syötäviä koristekasveja: Kuunlilja
1. luukku: DIY helpot jäälyhtypallot
Kauniit ja monikäyttöiset kurjenpolvet
Sammalleimujen loistoa
Pirteät kesäkukka-amppelit

Blogin koko historian suosituimmista postauksista suurin osa on tänä vuonna julkaistuja, mikä osaltaan kertoo lukijamäärien jatkuneesta kasvusta:

Syötäviä koristekasveja: Kuunlilja
Sadevesien keräys hyötykäyttöön
1. luukku: DIY helpot jäälyhtypallot
Kauniit ja monikäyttöiset kurjenpolvet
Ulkoporeallas


Sydämellinen kiitos jälleen kaikille teille ihanille lukijoille, kommentoijille ja blogiyhteistyökumppaneille kuluneesta vuodesta!<3


Tunnelmallisia ja rauhaisia joulunaluspäiviä kaikille!

8 kommenttia:

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...