maanantai 18. joulukuuta 2023

18. luukku: Kynttilät joulupöydän kattauksessa

Meillä joulupöydän kattaukseen kuuluvat aina myös kynttilät. Joka vuosi kynttilät ovat olleet esillä vähän eri tavalla. Nyt viikonloppuna testasin ensimmäistä kertaa kelluvia kynttilöitä, jotka joskus olemme saaneet lahjaksi. Kynttilät pääsivät kellumaan lasipurkkeihin, joihin laitoin veteen kuusenhavuja ja pikkuisia joulupalloja. Muutama vuosi sitten meillä oli vähän samaan tyyliin tehdyt kynttilänjalat lasipulloista. Tässä muutamia ideakuvia joulupöydän kynttilöiden asetteluun!

Perinteisin joulupöydän kattauksemme on koostunut kuusenhavuista, männynkävyistä, kynttilöistä ja kuusenkoristeista.

Tässä sama asetelma vielä kokonaisuudessaan

Muutama vuosi sitten Kukkatarhan Joulumaassa kattauksessa oli kynttiöiden lisäksi havuasetelmien seassa kiemurteleva valosarja.

Huurteiset tuikkukupit sopivat myös hyvin joulupöydän kattaukseen ja ne on tosi helppo tehdä.

Kelluvia kynttilöitä testasin nyt isoissa lasipurkeissa, joihin laitoin ensin kuusenhavuja ja pikkuisia kuusenpalloja ja täytin sitten purkin vedellä lähes piripintaan. Näissä täytyy olla tarkkana, että kuusenhavut tosiaan pysyvät kokonaan veden alla eivätkä tule kynttilän lähelle.

Lasipulloihin tehtävät kynttilänjalat ovat hauskan näköisiä ja näitä olen tehnytkin useana vuotena niin jouluna kuin muulloinkin.


Joulupöydän kattausta mietin tarkemmin vielä lähipäivinä. Erilaisten havujen lisäksi siihen on todennäköisesti tulossa kynttilöitä parilla eri tavalla mukaan.

Iloista uutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...