sunnuntai 17. joulukuuta 2023

17. luukku: Puutarhan jouluvalot

Pimeään vuodenaikaan erilaiset kausivalot ja lyhdyt tuovat puutarhaankin ihanaa tunnelmaa. Osa pihamme kausivaloista on jo vuosien ajan vakiintunut paikoilleen. Esimerkiksi kasvihuoneemme saa loistaa kauniisti lumisessa puutarhassa joka talvi. Useana aiempana vuotena olemme valaisseet myös elävän pajumajan, mutta joka ikinen kerta jänis on käynyt puremassa valosarjan johdon poikki jossain vaiheessa talvea, välillä jo heti alkuunsa. Niinpä tällä kertaa emme enää viitsineet alkaa virittelemään sinne valoja, kun ne todennäköisesti kuitenkin joutuisivat pitkäkorvan nakertelun kohteeksi.

Kasvihuoneen alue on minusta tosi kaunis näin talvellakin.

Myös kesäkeittiö on valaistu, samoin kuvan oikeassa reunassa oleva kaareva kärhötuki.

Tässä vielä takapihan aluetta kokonaisuudessaan

Etupihalla meillä on tällä kertaa kausivalosarja kieputettuna kaiteen ympäri. Aiempina vuosina olemme laittaneet valot etupihan pilarikatajiin. Nyt puut ovat kuitenkin jo sen verran suuret, että etenkin latvaan asti valojen saaminen olisi aikamoinen projekti ja sen vuoksi katajat jäivät tällä kertaa ilman valoja.

Etupihalla ulko-oven vieressä ovat myös nämä tekemäni jäälyhtypallot.

Jäälyhtyjä minulla on tarkoitus tehdä vielä lisää, mutta nyt lähipäiville sääennuste lupasi lämpimämpää, joten niiden tekeminen jäänee joulunaluspäiville. Meillä on yleensä joulun ja uuden vuoden aikaan ollut takapihalla polkujen varrella ämpärissä tehtyjä jäälyhtyjä ja niitä olisi kiva saada tällekin vuodelle tuomaan tunnelmaa.

Leppoisaa sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...