perjantai 15. joulukuuta 2017

Jouluvalmisteluja

Joulukuu on ihanaa aikaa! Vähitellen kotiin hiipivä joulun tunnelma ja lasten iloinen joulunodotus saavat aikuisenkin hyvälle mielelle. Työpäivät tuntuvat kuluvan vauhdilla, kun tietää, että illalla olisi taas jotain mukavaa pientä jouluista puuhaa luvassa. Meillä ensimmäisiä joulutorttuja maisteltiin jo marraskuun loppupuolella ja samoihin aikoihin mies viritteli ulos viimeisetkin kausivalot. Sisälle joulusomisteita on tullut vähitellen viimeisen parin viikon aikana. Tänä vuonna jouluvalmisteluille on ollut enemmän aikaa kuin useaan vuoteen, sillä aiempina vuosina vauva-arki verotti väkisinkin aikaa kaikelta muulta. Nyt ehdin lasten kanssa tehdä itse jopa piparitaikinan ja leipoa siitä piparkakkutalon. Samoin olen kerrankin käynyt hakemassa puutarhasta jouluisia somistemateriaaleja sisälle.

Keittiössä lipaston päällä mm. olkihiiri ja pikkukuusi luovat tunnelmaa. Ruukussa on itämässä hyasintteja, jotka ovat olleet tänä vuonna todella hitaita kasvamaan, eivätkä varmasti ehdi jouluksi.

Pikkuiset hyasinttien piipot pilkistävät sammalen keskeltä.

Olohuoneeseen ostimme pari viikkoa sitten pikkuisen, tuuhakan serbiankuusen, joka sai oksilleen muutaman koristepallon ja lyhyen valosarjan. Varsinainen joulukuusi koristellaan vasta tulevana viikonloppuna.

Talomme on porrastettu ja ylätasanteelle jäävän ruokailutilan ja olohuoneen välissä on kaiteen yläpuolella avaraa tilaa. Katon koristepalkkiin kiinnitimme valosarjan rinnalle erikokoisia joulupalloja. Läpinäkyvät, avattavat pallot löysin Tigerista, ja niistä osan lapset maalasivat, osaan taas laitoin mm. käpyjä, puolukanvarpuja, punalehtiruusun marjoja ja kirkkaanpunaisia mahonian lehtiä. Myös osan ripustusnauhoista vaihdoin, jotta sain palloja roikkumaan eri korkeuksille.

Tämän pallon sisälle päätyi männynkäpy ja puolukanvarpu.

Tänä vuonna meillä on ensimmäistä kertaa tonttuovi. Olimme lasten kanssa lukeneet iltasatuna edeltävästi jouluaiheista kirjaa, jossa kotitontut kulkivat pikkuruisista seinissä olevista ovista. Olipa kyllä lasten ilmeet näkemisen arvoiset, kun seuraavana aamuna seinä näytti tältä! Oven tein pahvista, postilaatikon tulitikkurasiasta ja pikkupurkkiin tontut saivat koristeeksi kääpiövuorimännyn oksan. Pieni lapio löytyi askartelulaatikostani. Jouduin tosin laittamaan tonttuoven parisänkymme päätytason päälle, jotta se ei olisi ihan yhtä helposti nuorimmaisemme ulottuvilla kuin lattian rajassa. Saapa silti nähdä, kauanko tämä kestää ehjänä... :)

Osan niistä jouluherkuista, joissa ei ole säilyvyysongelmaa, olemme jo hankkineet. Viikonloppuna pitäisi asentaa uusi uuni paikoilleen, sillä edellinen hajosi mukavasti näin ennen joulua. Toisaalta hyvä, että hajosi nyt, eikä kinkkua paistettaessa. Viikonloppuna tarkoitus olisi myös koristella isompi joulukuusi, kuorruttaa vielä viimeiset joulupiparit ja käydä somistamassa kasvihuonetta joulua varten. Millä mallilla teidän joulutouhunne ovat?


Iloista viikonloppua!

58 kommenttia:

  1. Onnea uudelle uunille! Nuo tonttuovet ovat veikeitä. En ole nähnyt niitä täällä meillä ja vain blogeissa nähnyt. Mainio idea.

    Mun jouluvalmistelut ovat sillä mallilla, että lahjat on hankittu, yksi kuusi koristeltu ja toinenkin jo tupaan kannettu. Ulkona koristeita ja sitten kaikki muu onkin tekemättä. Mutta vielähän tässä ennättää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tonttuovet ovat tosiaan hauska idea. Ihan hyvällä tolalla kuulostavat jouluvalmistelusi jo olevan ja aikaakin on vielä kuitenkin jäljellä.:)

      Poista
  2. Kaunista joulun odotusta sinulla ♥ rakastan erityisesti noita havupuita. Tänä vuonna laiskuus ja huono tuuri tekivät sen, että minulla ei ole kuistilla sypressiä pikkukuusena. Noh, kohtahan tupaan tulee sitten ihan oikea kuusi!
    Tonttuovet taitavat olla tämän joulun hitti. Meidän seudun askarteluliikkeet joutuivat tilaamaan tarvikkeita useamman kerran uudelleen!
    Ja eikö se ole tyypillistä, että koneet hajoavat aina kun on pyhät tulossa. Jouluna tai juhannuksena. Minun vanhemmiltani hajosi kylmiö alkuviikosta... :)
    Kiireetöntä joulun odotusta ja hämäriä iltoja myös rentoutumisen parissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tonttuovet ovat tosiaan nyt lyöneet itsensä läpi. Blogeista minäkin idean bongasin.:) Tuntuu, että koneet eivät nykyään enää kestä kuten ennen. Koko ajan saa jotain laitetta olla uusimassa. Toivottavasti nyt pärjättäisiin nykyisillä vähän pidempään. Ihanaa joulunodotusta sinulle!<3

      Poista
  3. Olipa ihania nuo avattavat pallot, joita voi koristella oman maun mukaan. Joulua on ihana koristella. Meillä alkaa olla joulu. Muutamia koristeita vielä ja jouluostoksia. Mukavaa viikonloppua!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo pallot ovat tosiaan hauskoja! Niihin voisi laittaa vaikka mitä kivaa sisälle. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  4. Söpö tonttuovi! Meillä joulukoristeet ovat vielä laatikossa, mutta huomenna yhdessä lapsenlasten kanssa laitetaan tontut ja muut koristeet esille:)
    Mukavaa viikonloppua!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yhdessä koristelu on mukavaa. Kiva, että saatte jakaa joulunvalmistelua lapsenlasten kanssa. Mukavaa viikonloppua teillekin!<3

      Poista
  5. Joulun odotus ja siihen valmistautuminen koristeluineen, leipomisineen ja jouluruokien valmisteluineen on ihanaa. Viikonloppuna on tarkoitus tehdä loput joulusiivoukset ja laittaa osa joulukoristeista esille. Aito kuusi tuodaan sisälle sitten vasta lähempänä aattoa.
    Soma tonttuovi.
    Ihanaa joulunodotusta sinne teille kera jouluisen musiikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joululaulut ovatkin hyviä tunnelmanluojia. Onneksi niitä löytyy nykyisin helposti erityylisiä, jolloin jokaiseen hetkeen voi valita parhaiten sopivat. En ainakaan itse jaksaisi kuunnella aina pelkästään niitä iloisia rallatuksia, vaan välillä akustiset versiot ovat osuvampia. Ihanaa joulunodotusta sinnekin!

      Poista
  6. Oi miten ihania asetelmia ja ripustuksia ♥️
    Nuo riippuvat pallot ovat kyllä niin ihanat että taidan tehdä samantapaisen meille.
    Joulunalusaika on sitten mukavaa 🎄

    VastaaPoista
  7. Kaunista joulun tunnelmaa! Ihania nuo pallot, enpä ole tiennytkään että niitä saa avattavina.

    Joulu on jo lähellä, hyvää joulun aikaa♥

    VastaaPoista
  8. Tunnelmallisia koristeita ja kerrassaan suloinen tonttuovi. Ihania yksityiskohtia! ♥
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Sara! Mukavaa viikonloppua sinullekin!❤

      Poista
  9. Ihania touhuja teillä :) Meillä on vähän jo koristeltu, mutta ei kyllä kauheasti. Tuntuu, että talon emännällä on nyt ollut niin tuhat rautaa tulessa, että jouluun valmistautuminen ainakin ulkoisesti on vähän retuperällä. mutta vielähän tässä kerkiää :D

    VastaaPoista
  10. Ihanaa joulun tunelmaa jo teillä Pallot ovat kivoja kun sisälle voi sitten laitta jotain hauskaa
    Mukavaa joulun odotusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Irma! Mukavaa joulunodotusta sinullekin!:)

      Poista
  11. Huomaan nauttivani joulusta, vaikka ei ole enää pieniä lapsia. Koristeet, leipomiset, kynttilät yms. tuovat joulun tunnelmaa ja odotusta. Voin kuvitella lasten ihmetykset tonttuovesta. Hyasintit ovat ihania myös joulun jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulun tunnelma kaikkine siihen liittyvine asioineen on tosiaan ainutlaatuista aikaa. Ehkäpä meillä on tammikuussa varaslähtö kevääseen, jos hyasintit kukkivat silloin.:)

      Poista
  12. Ihanan tunnelmallisia joulukuvia. Tuo tonttuovi on hauska uutuus. Ei ihme, että lapset tykkäävät. Oikein hyvää viikonloppua teille sinne.

    VastaaPoista
  13. Kivoja koristeluita, omat muistot lasten kanssa ovat jo aika kaukaisia, mutta ah, niin ihania, lasten jouluilo on niin aitoa! Mukavaa joulunausviikkoa teille, Tiiu!

    VastaaPoista
  14. Kivoja jouluisia asetelmia olet laittanut.
    Lasten kanssa on kiva askarrella,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Askartelu on tosiaan kivaa yhteistä puuhaa ja syntyneistä taideteoksista jää mukavia muistoja myöhemmille vuosille.

      Poista
  15. Meilläkin on suunniteltu viikonlopuksi kuusen hakua ja koristelua. Piparkakut on jo leivottu ja pääosin myös syöty :) Muutama lahja on vielä hankkimatta, ne ehtii ensi viikolla, samoin jouluruuat. Tonttuovi on hauska!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä onkin joulutouhut jo hyvässä vaiheessa. Meilläkin suurin osa pipareista on jo syöty. Piparkakkutalo on jäljellä ja sen yritän säästää jouluun.

      Poista
  16. Tekisin het tonttuoven, jos omat kersat olis viälä piäniä, mutta jo kolomiakymppiä hätyyttelöövät :) Teillonki jo iha joulutunnelmat.
    Meillon lahajat suurimmaksi osaksi hankittu, osa koristeesta o paikoollansa.......mutta se ruakapuali.....voi, iha viälä vaihees.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tonttuovi tosiaan hauska keksintö ja siitä tulee meille varmasti perinne ainakin muutamiksi vuosiksi, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Hyvin on onneksi vielä aikaa tehdä jouluvalmisteluja.:)

      Poista
  17. Lasipallot ovat hienoja! En ole koristeiden perään sisätiloissa, mutta nuo ovat kivoja. Hyvää joulun odotusta!

    VastaaPoista
  18. Teillähän on hyvällä mallilla jouluhommat. Meillä pikkuhiljaa valamistuu, piparit on leivottu ja muitakin leipomuksii. Siivous on vielä kesken, kyökin ja saunatilat loppuviikkoon jätän. Joulukuus tulloo sisälle aatonaattona.
    Tuo tonttuovi on hauska!
    Mukavoo joulunodotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Hyvältä kuulostavat joulutouhut ja -suunnitelmat teilläkin. Mukavaa joulunodotusta!<3

      Poista
  19. Mistä oletkin löytänyt noin rumaa sammalta vai etkö ole kastellut sitä ja se on noin kuivanut? Muistathan ettei sammalta, käpyjä ja puolukanvarpuja saa kerötä muitten mailta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mielipiteestäsi! Olen toki tietoinen jokamiehenoikeuksista ja siitä, mitä niihin ei kuulu. Luonnonmateriaalit ovat tosiaan omasta puutarhastamme. Hyvää joulunaikaa sinulle!

      Poista
  20. Mukavaa joulun odotusta. Nuo avattavat lasipallot on hauskoja, saa itse yehdä mieleisensä koristeen.

    VastaaPoista
  21. Ihanat joulupallot! Minäkin istutin omat kukkasipulini liian myöhään, vasta toissapäivänä. Alkuun olin vain saamaton ja sitten tuli enterorokko. Noh, ehkä meillä on loppiaisena joulukukkia.. Me koristellaan kuusi huomenna. Muutenkin suurin osa joulukoristeista on vielä laittamatta. Pihalla on sentään valot tuijassa ja parilla ikkunalla on kynttelikkö. Lahjat on ostettu, mutta paketoimatta. Taatelikakkua vaille kaikki jouluherkut on vielä leipomatta. Ihanaa joulunaikaa teidän perheelle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Minulla on hyasintit olleet itämässä jo marraskuun alusta. Ajattelin, että ne tulevat etuajassa, mutta nähtävästi ne olisi pitänyt laittaa jo lokakuussa.😞 Ihmeen hitaita ne ovat tänä vuonna olleet. Vielä on onneksi hyvin aikaa jouluvalmisteluille. Ihanaa joulunaikaa teidänkin perheelle!<3

      Poista
  22. Sinulla on kaunista joulua jo valmiina. Ihmettelin ensin, miten olet saanut lasipallojen sisälle tavaraa, kunnes sitten luin tekstin - ovela idea.
    Mkavaa joulunodotusta.

    VastaaPoista
  23. Kauniita kuvat, ihania joulukoristeita ja Tonttuovi on suloinen♥ Teillä on hyvällä mallilla joulun valmistelut. Täällä pitäisi vielä tänään käydä ostelemassa vähän joululahjoja:) muuten onkin aika paljon jo valmiina! Ihanaa joulunodottelua♥

    VastaaPoista
  24. Kauniita koristeita.
    Oikein mukavaa kolmatta adventtia sinne.

    VastaaPoista
  25. Ihania nuo läpinäkyvät pallot laitettuina. Hyvä idea ja kauniisti laitettu koti. Lasten tekemät ovat aina niitä rakkaimpia! Hyvää viikonloppua :) ja terveisin Ulla/Simpukka ja meriheinä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lasten tekemät koristeet ovat tosiaan erityisessä arvossa. Hyvää joulunalusaikaa sinulle!

      Poista
  26. Ihania jouluisia puuhia! Mukavaa joulun odotusta sinulle!

    VastaaPoista
  27. Joulu on kyllä ihanaa aikaa muuten niin pimeän talven keskellä :) Mukavalta näyttää teidänkin jouluvalmistelut! Hyvää joulunodotusta!

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...