maanantai 16. lokakuuta 2023

Lokakuun satoa

Lokakuu on meillä vielä hyvä satokuukausi, jonka aikana kasvikset saamme yhä pääosin omasta maasta. Alkukuusta keräsin viimeiset kesäkurpitsat lavatarhasta ja samalla leikkasin myös loput pinaatit talteen. Myös avomaankurkut keräsin silloin pois ennen kylmiä öitä ja korjasin kasvihuoneista mm. tomaatit, chilit ja paprikat. Sen jälkeen halla veikin mm. kesäkurpitsakasvustot, mutta satoa saamme vielä juureksista ja pientä kylmää kestävistä kaaleista. Tässäpä muutamia kuvia lokakuun sadostamme!

Parsakaalit 'Premium Crop' F1 ja 'Miranda' tekivät pääkukintonsa jo reilu pari kuukautta sitten, mutta sen jälkeen olemme saaneet herkutella vielä useita kertoja niiden sivukukinnoilla. Nämä viimeiset omat parsakaalit napsin talteen pari viikkoa sitten.

Viimeiset kesäkurpitsat, niiden kukat, avomaankurkut ja pavut keräsin alkukuusta ennen hallaöitä. Myös jäljellä olleet pinaatit otin silloin talteen.

Kotipihallamme perunaa on vielä lavassa vähän jäljellä. Ne on tarkoitus nostaa ja käyttää nyt alkuviikosta. Kotipihamme perunoissa on jälleen rupea, mutta se ei haittaa etenkään, kun käytämme nämä perunat suoraan. Mökkipalstamme perunat nostimme jo aiemmin. Ne ovat siistejä ja hyväkuntoisia, ja niistä syömmekin vielä pitkään.

Kyssäkaali 'Delikatess Weiss' teki tänäkin vuonna hyvän sadon. Kuvan kyssäkaalit korjasin talteen alkukuusta.

Kotipihamme lavoissa on perunan lisäksi vielä jäljellä porkkanaa, puna- ja keltajuurta sekä palsternakkaa, jotka nostamme tosiaan lähipäivinä. Näistä osa päätyy pakastimeen, josta käytämme ne myöhemmin uunijuureksina. Myös lehtikaalit ja mangoldit tarjoavat vielä satoa, samoin monivuotiset yrtit. Maa-artisokkaa emme vielä tänä syksynä ole nostaneet, mutta sitä on tarkoitus kaivella ennen maan jäätymistä ja herkutella ihanalla maa-artisokkakeitolla. 

 

Kuulaita syyspäiviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...