maanantai 9. lokakuuta 2023

Mökkipalstan kuulumisia

Viikonloppuna kävimme taas mökkipalstallamme, jossa vuorossa oli viimeisten perunoiden ja porkkanoiden nostaminen. Olemme korjanneet sieltä satoa loppukesästä lähtien, ja kokonaisuutena tämän kasvukauden satomäärä oli ihan hyvä. Osa porkkanoista jäi mökkipalstalla jostain syystä vähän pieniksi, mutta toisaalta sitten taas esimerkiksi valkosipulit onnistuivat siellä paremmin kuin kotipihallamme koskaan. Myös perunat ja sipulit tekivät palstalla hyvän sadon, mutta herneiden satomäärä jäi sen sijaan selvästi pienemmäksi kuin kotona.

Yöllä oli satanut jo vähän lunta, joka suli nopeasti pois.

Viimeiset perunat nostimme viikonloppuna...

... samoin porkkanat, joista osa jäi palstan kasvimaalla tänä vuonna vähän pieniksi.

Näin sadonkorjuun jälkeen valmistelimme kasvimaan talvea varten. Istutin myös muutamia ilmasipulin latvasipuleita, jotta ilmasipulikasvusto olisi ensi vuonna taas vähän laajempi. Talvivalkosipulinkin kynnet pääsivät tällä reissulla maahan. 


Myös ruusunmarjoja keräsin palstalta. Näistä aion keitellä tänään sosetta.

Palstan lähellä on erinomaiset sienestysmaastot ja yleensä käymmekin samalla reissulla myös sienestämässä. Tämän kerran sienisaaliina oli kolmisenkymmentä litraa suppilovahveroita ja lisäksi  muutamia lampaankääpiä ja mustatorvisieniä.

Vaikka kasvimaa ja hedelmä- ja marjatarha onkin nyt valmisteltu talvea varten, palstalla riittää silti tekemistä. Seuraavalla kerralla vuorossa on mm. raivauspuuhia ja askartelumateriaalien keräämistä kransseihin ja muihin loppuvuoden koristeisiin.

 

Mukavaa uutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...