perjantai 27. lokakuuta 2023

DIY: Kurpitsalyhty

Lapsemme odottavat innoissaan halloweenia ja talomme täyttyy heidän erilaisista askarteluistaan ja itse tekemistään koristeista. Niinpä minäkin ajattelin osallistua "talkoisiin" ja kovertaa halloween-kurpitsan ilahduttamaan etupihan sisäänkäynnin luo. 

Kurpitsalyhdyn sisään laitoimme ledvalon, joka saa sen loistamaan pimeässä.

 

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tein kurpitsalyhdyn. Ensin päätimme lasten kanssa, minkälainen ilme kurpitsalla saisi olla, ja piirsin silmät, nenän ja suun kurpitsan kylkeen. Sen jälkeen leikkasin ensin kurpitsan yläosasta pyöreän palan pois, jotta pääsin kaivamaan kurpitsan sisältä siemenet pois.

Hahmottelin kurpitsalyhdyn ilmeen ihan vain mustekynällä kurpitsan kylkeen. Kuvanottohetkellä yläosasta on jo leikattu "kansi" pois ja aloitettu hedelmälihan kovertaminen. Kovertamiseen voi käyttää esimerkiksi veistä ja teräväkärkistä lusikkaa. Hedelmälihat otin talteen ja käytimme ne kasvissosekeittoon. Siemenetkin olisi voinut esimerkiksi paahtaa, mutta meillä kurpitsansiemenet eivät oikein maistu kenellekään.

Kurpitsa siemenien poistamisen ja hedelmälihan kovertamisen jälkeen. Kun kuori on koverrettu noin senttimetrin paksuiseksi, silmät, nenä ja suu on helppo viiltää äärireunoja pitkin veitsellä ja painaa sitten leikatut osat irti.

Tässä vielä kuva valmiista halloween-kurpitsasta ilman valoja.


Aikaisemmin meillä ei halloweenia vietetty lainkaan, mutta nyt muutamana edellisenä vuotena olemme tehneet pientä somistelua, sillä lapsia halloweenteema kiehtoo. Lisäksi meillä on nyt tullut tavaksi syödä halloweenbrunssi. Sen aika on taas tulevana viikonloppuna, kun kimallehämähäkit vilistävät pöydällä ja tarjolla on mm. noidan näppäsiä, liiskattuja liskon silmämunia, lohikäärmeen kynnenpalasia ja sammakonkutukeksejä. 

 

Hauskaa viikonloppua!

1 kommentti:

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...