lauantai 16. heinäkuuta 2022

Puutarhan heinäkuista yleisilmettä

Puutarhamme on rehevöitynyt kesän edetessä ihan silmissä ja aina uudet ja uudet kaunottaret ovat puhjenneet kukkaan. Tällä hetkellä kukassa ovat mm. ruusut, kurjenpolvet ja viimeiset pionit. Ensimmäiset liljatkin availevat nuppujaan. Kävin muutama päivä sitten napsimassa joitakin kuvia puutarhamme tämän hetken yleisilmeestä. Tervetuloa näiden kuvien välityksellä viettämään kanssani hetki heinäkuisessa puutarhassamme!

Kuutamopenkin alue miellyttää tällä hetkellä kovasti silmääni. Muotoonleikkaamani purppuraheisiangervo ja heisiangervo 'Amber Jubilee' saavat hauskaa kontrastia niiden edessä kasvavasta viiruhelpistä. Laukat kukkivat taaempana Kuutamopenkin alueella ja niiden takana näkyy Tähdenlennon polun rohtosormustinkukkia. Vasemmalla pilkottaa Kohopenkin pioneja.

Porraspenkin takaa samaan suuntaan katsottuna. Porraspenkin ylimmällä portaalla kukassa ovat enkeliperhoangervo, myskimalva 'Rosea' sekä nimetön, kirjava lilja. Alimmalla portaalla kukkii taustalla pilkottava tarhakeijunkukka 'Hans'.

Nuotiopaikan luota Porras- ja Kohopenkin suuntaan

Metsäpuutarhassamme on tällä hetkellä jotenkin satumainen tunnelma. Tähdenlennon polulla kukintavuorossa ovat mm. alaskankleitonia ja rohtosormustinkukat.

Tähdenlennon polun rinteeltä Kuutamopenkille päin. Keskellä kuvaa on aiemmassa postauksessa esittelemäni kärhöpäivänvarjo, jonka kärhöt tosin kiipeilevät vasta riippapihlajan runkoa pitkin.

O-penkin alueella on nyt vähän rauhallisempi hetki kukinnan suhteen. Valkoinen sarviorvokki ja vasemmalla Puolikuun penkin valkoinen särkynytsydän ovat kukassa. Taustalla kurottelevat Kolmiopenkin rohtosormustinkukat.

Samaa aluetta toisesta suunnasta

Tähän loppuun laitan vielä "pakollisen" kuvan terassilta kasvihuoneelle päin. :D Ruotsinköynnöskuusama 'Serotina' on avannut ihanasti tuoksuvat kukkansa. Oikealla pilkottaa neilikkaruusu 'Pink Grootendorst'.


Leppoisaa viikonloppua!

2 kommenttia:

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...