torstai 20. heinäkuuta 2023

Puutarhan heinäkuista satoa

Heinäkuussa puutarhamme tarjoaa jo monipuolista satoa, ja viime aikoina olemme olleetkin kasvisten suhteen pitkälle omavaraisia. Japaninkaali eli mizuna on ollut tänä kesänä yksi ehdoton suosikkimme. Siitä on nimittäin riittänyt lehtiä päivittäiseen käyttöön niin leivän päälle, kasvispaistoksiin kuin kesäisiin salaatteihinkin. Puutarhamansikoiden satokausi on meillä käynnissä parasta aikaa ja ensimmäisillä silpoydinherneilläkin pääsimme herkuttelemaan alkuviikosta. Ämpäriperunoita olemme syöneet silloin tällöin jo juhannuksesta lähtien, samoin sipulien harvennustaimia. Mangoldiakin olemme keränneet lautaselle jo pitkään. Tällä viikolla harvensin myös punajuuririvistöt, joista kertyikin makeita juureksia parille aterialle.

Puutarhamansikka 'Polka' ja 'Bounty' tekevät tänä kesänä ennätyssadon. Marjoja on naposteltu sellaisenaan ja lisäksi käytetty jo mm. leivontaan, salaatteihin, puuron päälle ja mehuun, ja onpa niitä riittänyt pakastimeenkin.

Ensimmäiset silpoydinherneet herkuttelimme muutama päivä sitten.

Marjasinikuusamien marjoista suurin osa on päätynyt suoraan pensaista lasten suuhun. Niiden sato kypsyy ainakin meillä todella tipoittain, desilitra tai kaksi kerrallaan.

Punajuurien harventaminen on ollut vuorossa tällä viikolla. Kuvassa punajuuria 'Cylindra', pyöreät harvensin kuvan ottamista seuraavana päivänä. Punajuurien kanssa grilliin päätyi tällä kertaa mm. ryvässipulia.

Mizuna on tänä kesänä tehnyt upeasti satoa.

Mukavaa loppuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...