lauantai 29. heinäkuuta 2023

Heinäkuun puutarhaprojekteja

Heinäkuun alkupuoli kului meillä pääasiassa sekä valtakunnallisiin että paikallisiin Avoimiin Puutarhoihin valmistautumiseen. Juuri ennen näitä ehdimme saada valmiiksi kesäkeittiön puutarhaportin, josta postailinkin tarkemmin jo aiemmin. Lisäksi saimme kesäkeittiön edustan uima-allasprojektin siihen vaiheeseen, että pääsimme kasaamaan kuoppaan uima-altaan. Tämä allas on tosin nyt "testiallas", ja jos se tulee olemaan ahkerassa käytössä, hankimme tilalle sitten kestävämmän, pidempi-ikäisen altaan.

Kesäkeittiölle johtava puutarhaportti valmistui heinäkuun alussa juuri ennen Avoimia Puutarhoja.

Tänä kesänä polskimme tällaisessa altaassa. Jos allas tulee olemaan ahkerassa käytössä, hankimme jatkossa sen tilalle pitkäikäisemmän teräs- tai lasikuitualtaan.

Kesäkeittiön alue onkin ollut tänä kesänä meillä suurimman työn alla. Joitakin pienempiä hommia olemme kuitenkin tehneet myös muualla. Takapihan terassille syntyi kiva, pieni istuskelupaikka vanhan puutarhatuolin ja lyhtyjen myötä. Lisäksi minulla on tekeillä terassin toiseen laitaan puutarhaportin alle samantyylinen pikkuinen liuskekivialue kuin kesäkeittiön puutarhaportinkin alla. Aivan viimeisimpänä aloitimme myös maakellarin seinustoille kivien muuraamisen, joten pikku hiljaa tämäkin projekti alkaa taas edistyä.

Takapihan terassin nurkalle suuren tuijan luo syntyi viihtyisä istuskelupaikka.

Maakellariprojektimme etenee Sydänpolulla vähitellen.

 

Palaan maakellarin kuulumisiin jatkossa vielä tarkemmin, kunhan saamme sitä taas vähän eteenpäin. Myös muita tälle kesälle suunniteltuja puutarhaprojekteja meidän on tarkoitus aloittaa loppukesän aikana, joten niistäkin postailen sitten aikanaan lisää.

Hauskaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...