tiistai 4. heinäkuuta 2023

Atsaleoiden väriloistoa

Rakastan atsaleoiden intensiivisiä värejä ja ihanaa, eksoottista tuoksua, joka tuo mieleen eteläiset maat. Niinpä atsaleoita kasvaa meidänkin puutarhassamme. Suurin osa niistä löytyy tonttimme takaosasta Sydänpolun alueelta, mutta pari yksittäistä kaunotarta olen ihan lähivuosina istuttanut ilahduttamaan myös etupihalla ja kesäkeittiön luona. Tässäpä muutamia kuvia puutarhamme atsaleoiden väriloistosta!

Puistoatsalea 'Tarleena'

Revontuliatsalea 'Mandaring Lights'

Tähän postaukseen otin myös kotimaisen rhodomme, suopursun, joka kasvaa meillä atsaleoiden joukossa.

Puistoatsalea 'Onnimanni'

Puistoatsalea 'Illusia'

Kaikki edellisten kuvien atsaleat kasvavat Sydänpolun alueella. Tässä kuvassa näkyvät puistoatsaleat 'Tarleena', 'Onnimani', 'Illusia' ja pilkahdus revontuliatsaleasta 'Mandarin Lights', jotka lopettelevat nyt kukintaansa.

Etupihalla kanadanatsalea 'Violetta' kukki runsaasti jo touko-kesäkuun vaihteessa.

Samoihin aikoihin Patiokaaressa oli kukassa yhdessä tulppaanien kanssa revontuliatsalea 'Lilac Lights'.

Atsaleoiden lisäksi myös alppiruusujen väri-ilottelu on yksi puutarhakautemme kohokohdista. Niiden ihanasta kukinnasta postailinkin jo aiemmin.

 

Mukavaa tiistaita!

2 kommenttia:

  1. Ihanat atsaleat ja mukavaa, että noissakin on vähän eri aikoihin kukkivia! Samaa mieltä väreistä, intensiivisen valloittavat.

    VastaaPoista
  2. Kaunista kukkaloistoa, myös aiemmassa alppiruusupostauksessasi! Ihanaa, että meillä täällä Suomesa saamme nauttia näistä lähes eksoottisen upeista kasveista ja että ne myös viihtyvät kotoisissa puutarhoissamme. Sinulla alkaakin siellä olla oikea alppiruusupuisto!

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...