torstai 8. heinäkuuta 2021

Pioniaikaa, osa 2/2

Pionien kukinta jatkuu puutarhassamme ja yhä uusia lajikkeita on puhjennut kukkaan. Postailin aiemmin varhaisimmista pioneistamme, ja nyt luvassa on lisää suloista vaaleanpunasävyistä hattaraa näiden myöhemmin nuppunsa avanneiden lajikkeiden parissa. Tervetuloa jatkamaan pionikierrosta puutarhassamme!

Kaaripenkissä kukkii kiinanpioni 'Karl Rosenfield'.

Sen lisäksi Kaaripenkistä löytyvät kiinanpioni 'Shirley Temple' ja 'Sarah Bernhardt'.

Kiinanpioni 'Sarah Bernhardt'

Kohopenkissä kukkii nimetön kiinanpioni, jonka ostin 'Bowl of Beauty':na, mutta sitä se ei ollutkaan. Viime vuonna epäilin sitä 'Sarah Bernhardt':ksi, mutta nyt tänä kesänä olen seurannut sen ja tuon oikean 'Sarah Bernhardt':n kukintaa ja eivät ne kyllä ihan samanlaiset ole, värisävykin on vähän eri. Yksi lajikevaihtoehto voisi olla 'Dr Alexander Fleming'.

Liljarinteeseen istutin aiemmin pari nimetöntä kiinanpionin juurakkoa, ja niistä yksi paljastuikin 'Bowl of Beauty':ksi...

... sama lajike löytyy myös Pionirinteestä, joten nyt sitä on meillä kaksin kappalein.:)

Liljarinteessä ilahduttaa myös kiinanpioni 'Karl Rosenfield'.

Porraspenkin pionit ovat nuoria ja niistä osa ei ole vielä koskaan kukkinut, näihin kuuluu mm. 'Huurretta Suuteleva Kukka'. Kiinanpioni 'Duchesse de Nemours' availi suuria, valkeita kukkiaan aiemmin, mutta sen unohdin kuvata. Tässä taas kiinanpioni 'Primevere', joka kukki meillä viime kesänä ensimmäistä kertaa.

Ensimmäistä kertaa Porraspenkissä kukkii nyt kiinanpioni 'Coral Charm', johon ihastuin täysin. Tämän sävyisiä kiinanpioneita huolisin meille lisääkin!


 Mukavaa torstaita!

10 kommenttia:

  1. Pioonit O ihania! 'Coral Charm' kukkii mullaki tänä kesänä ensimmäästä kertaa, eikä tuattanu pettymystä.

    VastaaPoista
  2. Coral Charm on kyllä tyylikkään värinen. Minä sain viimein pionini kasteltua sen verta säännöllisesti, että nyt näyttävät saaneen itselleen tarpeeksi juuria kasvattaakseen pari lehteä lisää 😊 aiemmin käpristelivät lehtensä ja näytti siltä että osa kuolee siihen paikkaan 😅 kukintaa saan varmaan odottaa pari vuotta vielä 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niiden kukinta varmasti palkitsee odotuksen sitten aikanaan!❤

      Poista
  3. Kaunita ja kauniisti kukkivia pioneja.

    VastaaPoista
  4. Hienosti kuvattuja puutarhan kuningattaria.

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...