maanantai 12. heinäkuuta 2021

Kurjenpolvia

Puutarhastamme löytyy paljon erilaisia kurjenpolvia ja niiden kukinta on usein parhaimmillaan kesä-heinäkuun vaihteessa. Tykkään kurjenpolvien kasvutavasta, ja ne sopivat moneen paikkaan peittämään maata ja toisaalta myös lehteväksi reunuskasviksi. Lisäksi niiden lehtimuodoista ja -sävyistä löytyy kiinnostavaa vaihtelua. Osa kurjenpolvistamme kukkii vain hetken, mutta muutamia pitkään kukkiviakin lajikkeita meiltä löytyy. Tänä kesänä löysin vihdoin myös valkokukkaisen kurjenpolven, joka odottaa vielä pääsyä lopulliselle kasvupaikalleen. Keräsin tähän kuvia puutarhamme kurjenpolvista! 

Peittokurjenpolvi 'Cambridge'

Tällä hetkellä Kaaripenkissä on suurin osa puutarhamme kurjenpolvista. Sieltä löytyvät edellisen kuvan peittokurjenpolven 'Cambridge' lisäksi tuoksukurjenpolvi, verikurjenpolvi, idänkurjenpolvi 'Plenum' sekä jalokurjenpolvi 'Orion'. Tässä kuvassa rönsyilevät violettikukkainen jalokurjenpolvi 'Orion' sekä peittokurjenpolvi 'Cambridge'.

Verikurjenpolvi

Peittokurjenpolvi

Puutarhamme lempikurjenpolveni taitaa olla espanjankurjenpolvi 'Wargrave Pink', jota kasvaa Kolmiopenkissä.

Tähdenlennon polullakin kasvaa muutamia kurjenpolvia, joista pari kukki tänä kesänä ensimmäistä kertaa. Niistä toinen on kuvan kasmirinkurjenpolvi...

...ja toinen taas tämä hämykurjenpolvi. Ne kumpikin viihtyvät metsäpuutarhan katveessa.


Porraspenkistä löytyy tällä hetkellä puutarhamme ainoa kurjenpolvi, jonka lehdet vivahtavat tummaan violettiin, nimittäin kyläkurjenpolvi 'Midnight Reiter'.


Pisarassa taas kukkivat verikurjenpolvi 'Elke'...

... sekä suloinen neidonkurjenpolvi.

Löytyykö sinun puutarhastasi kurjenpolvia? Mikä on lempilajikkeesi?

Kaikkea hyvää uuteen viikkoon!

6 kommenttia:

  1. Kyllä tykkäsin ennen kurjenpolvista. Mulla on mm. Suklaakurjenpolvi :) en kyllä yhtään tiedä kuinka voivat nykyisin. Kauniita ovat sinulla!

    VastaaPoista
  2. Oi miten paljon kurjenpolvia sinulla on. Lajikkeita on todella paljon. Ne ovat kauniita ja kiitollisia kasveja. Minullakin oli ennen moniakin lajikkeita. Ehkä eniten pidin neidonkurjenpolvesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurjenpolvilla on tosiaan paljon hyviä puolia. Neidonkurjenpolvi on minustakin tosi kaunis.

      Poista
  3. Kurjenpolvet ovat ihastuttava kukkakasviryhmä. Minulla on täällä peittokurjenpolvea, valkoista kyläkurjenpolvea Laura ja valkoinen metsäkurjenpolvi tuo neidonkurjenpolvi on tosi viehättävä, se pitäisi vielä jostain hankkia.

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...