torstai 3. kesäkuuta 2021

Pönttöbongaus

Meillä koko perhe on innostunut luontoretkeilystä ja luonnon tarkkailemisesta. Tykkäämme seurata myös puutarhassa lintujen, oravien ja hyönteisten puuhia. Tänä viikonloppuna BirdLife Suomi järjestää jälleen Pönttöbongauksen, jossa tarkoituksena on 5.-6.6. tarkkailla pihapiirin linnunpöntöissä pesiviä lintuja ja raportoida havainnot BirdLife Suomelle. Meillä on ollut tapana osallistua tähän koko perheen kesken ja sama suunnitelma on nytkin. Pöntöissämme asustelee nyt ainakin pari kirjosieppo- ja pari sinitiaisperhettä. Munankuoriakin löysimme viime viikonloppuna kukkapenkistä, joten poikasiakin on jo ainakin jossakin pesässä. Myös räkättirastaat ovat pesimispuuhissa, ja yhden pesästä pudonneen, kuolleen pikkuisen poikasen löysimme metsäpuutarhasta.
 
Kirjosieppokoiras luovuttaa saaliinsa pöntössä olevalle naaraalle.

Ainakin yksi räkättirastaiden pesä on korkealla koivussa. Välillä pesän reunalla näkyy liikettä.

 Onko sinun puutarhassasi linnunpönttöjä? Entä onko Pönttöbongaus sinulle tuttu tapahtuma?

Hauskaa loppuviikkoa ja jos osallistut Pönttöbongaukseen, mukavia lintujen tarkkailuhetkiä!

2 kommenttia:

  1. Kyllä on tuttu tapahtuma ja tänäkin vuonna aion osallistua. :) Pihan pöntöissä pesii pikkuvarpusia ja sini- ja talitiaisia. Kirjosieppoa en näytä tänäkään vuonna pönttöön saavan.

    VastaaPoista
  2. Tuttua minullekin. Sähköpostiin kilahti myös BirdLifen kirje aiheesta. Viikonloppuna on päättäjäisjuhlallisuuksia, joten bongaaminen taitaa jäädä sunnuntaille. Yllättäen sain napattua kuvan kirjosieposta pöntön aukolla pari päivää sitten eli harjoitin pönttöbongausta hiukan etukäteen.

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...