maanantai 13. marraskuuta 2017

Kirjaesittely: Vihreä valtaa kodin

Nyt puutarhan käytyä talvilevolle on huonekasvien aika ilahduttaa. Ajankohtaan sopien sainkin Gummerukselta esiteltäväksi kirjan Vihreä valtaa kodin, Sisusta huonekasveilla (Caro Langton ja Rose Gray, 2017, Gummerus, 224 sivua). Suurkiitos tästä Gummerukselle!Kirja antaa runsaasti ohjeita mehikasvien, ilmakasvien, kaktusten ja trooppisten kasvien hoitoon. Lisäksi se opastaa vihersisustamisen saloja ja sisältää runsaasti kauniita, inspiroivia kuvia. Myös joitain DIY-ohjeita löytyy vihersisustukseen liittyen.Kasvien hoitamisesta kertovassa luvussa käydään läpi yleisesti kaktusten ja muiden mehikasvien, ilmakasvien ja trooppisten kasvien hoito-ohjeet aina kasvien valontarpeesta, sopivasta lämpötilasta ja ilmankosteudesta lähtien kasteluun ja muihin tarvittaviin hoitotoimenpiteisiin saakka. Myös näiden kasviryhmien kasvatukseen liittyviä tavallisimpia ongelmia käydään läpi ratkaisujen kera. Kasvien huoltamiselle on oma lukunsa, jonka sisältöä ovat mm. istuttaminen ja ruukunvaihto. Ohjeita annetaan myös kotitekoisen mullan valmistamiseen ja betoniruukun tekemiseen.

Tämän jälkeen vuorossa on kasvien monistamista käsittelevä luku, jossa esitellään esimerkkikasvien avulla kasvien lisääminen niin lehti-, varsi- ja latvapistokkaista kuin siemenistä, sivuversoista ja jakamallakin.

Yli kolmannes kirjasta on omistettu vihersisustamiselle. Asiaa käsitellään esittelemällä esimerkkejä tiettyjen tilojen ja kohteiden kasviratkaisuista. Oikeat kasvit löytyvät mm. yksityisen tilan ikkunaan, tyhjään nurkkaan, valoisaan tilaan, työtilaan, vaatimattomiin kasvuoloihin ja lastenhuoneeseen. Kyseiset kasvit esitellään tarkemmin hoito-ohjeiden kera ja lisäksi luvussa on joitakin DIY-ratkaisuja, kuten seinäteline kasveille ja miniatyyripuutarha. Vihreä valtaa kodin on laaja tietopaketti viherkasveista, ja sen upeat, tunnelmalliset kuvat ja vihersisustusvinkit inspiroivat huonekasvien entistä monipuolisempaan ja -muotoisempaan käyttöön. Hoito- ja DIY-ohjeet ovat selkeitä ja helppolukuisia. Kirja on mielenkiintoista luettavaa niin kasvi- kuin sisustusintoilijallekin.

Vehreää viikonalkua!

32 kommenttia:

 1. Kaunis kirja. Jos olisin innostunut viherkasveista, voisin hankkia. Ikkunat ovat täpötäynnä talvehtivia pelargoneja, joten tilaa ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin viherkasvit jäävät kakkoseksi puutarhan kasveihin verrattuna eikä minulla olekaan niitä kuin muutamia, jotka ovat selviytyneet huolimatta pitkistä kasteluväleistä yms.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Minustakin kirja vaikuttaa mukavalta. Ihailen niitä, joilla on toinen toistaan komeampia huonekasveja. Itselläni niiden hoito aina jää jossain vaiheessa hunningolle.

   Poista
 3. Innostava kirja, jo nimeä myöten. Ratkaisit juuri yhden lahjapulman. Kiitos! Mukavaa viikon jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, jos sait tästä laulavinkin! Mukavaa viikon jatkoa sinullekin!

   Poista
 4. Kivalta näyttää ja kuulostaa kirja! Leppoisaa alkanutta viikkoa sinne❤️

  VastaaPoista
 5. Mukavan tuntuinen kirja. Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 6. Minulla oli juuri tämä uutuuskirja lainassa kirjastostamme. Kaunista kuvitusta tiedon ohella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat ovat tässä kirjassa tosiaan kauniita. Itsekin innostuin taas ainakin hetkeksi huonekasveista enemmän.:)

   Poista
 7. Ihana kirja! Mukavaa viikkoa Sinulle ♥

  VastaaPoista
 8. Mykavan tuntuinen kirja 🌹 Suvi

  VastaaPoista
 9. Tykkään tuollaisista kirjoista. Ne ovat niin kaunista katsottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset kirjat ovat tosiaan ihanaa katseltavaa. Samalla voi haaveilla, että itselläkin joskus olisi yhtä kaunista vihersisustusta kotona.

   Poista
 10. Kuulostaa ihan kivalta kirjalta, vaikka itse en omista yhtään viherkasvia. Minulla onkin aina tuoreita kukkia maljakossa. Mukavaa alkanutta viikkoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkokukat ovat kyllä ihania! Mukavaa alkanutta viikkoa sinullekin!

   Poista
 11. Kirjat ovat nykyään täynnä mitä ihanampia kuvia! Vaikka en pienissä torpan tiloissa voi suuria viherkasvikokonaisuuksia rakentaa, löytää näistä muitakin sisutusvinkkejä. Kiitos kirjaesittelystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Kivoja vinkkejä löytyy kirjoista ja lehdistä tosiaan pienempäänkin tilaan.

   Poista
 12. Vaikuttaa hyvältä kirijalta. Nykyysin kasvikirijat on tosi monipualisia ja hianosti kuvitettuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon ihania kasvikirjoja on tosiaan nykyisin saatavilla.

   Poista
 13. Varmasti mukava kirja. Saisi ehkä vinkkejä meidänkin hieman haastavaan kotiin. Meillä on niin vähän valoisaa tilaa kasveille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on pari vähävaloista kohtaa, joihin katselin kirjasta vinkkejä.

   Poista
 14. Kiitos kirjan esittelystä, varmasti mielenkiintoinen kirja Hyvää viikon jatkoa :)

  VastaaPoista
 15. Tää on niin ihana kirja! Olen lukenut omaani jo moneen kertaan. Välillä vaan fiilistellyt ja välillä syventynyt oikein kunnolla. Minäkin suosittelen sitä lämpimästi kaikille vähänkään kasveista innostuneille!💚🌿

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä kanssasi! Tässä kirjassa on paljon ihania ideoita ja jo pelkkää kaunista kuvitusta katselee ihan ilokseen.

   Poista
 16. Tämä on kyllä huippuhyvä kirja täynnä ihania ideoita.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...