maanantai 27. marraskuuta 2017

Huonekasvien hoitoa ja hemmottelua itsellekin

Sain uudelta blogiyhteistyökumppaniltani Oy Neko Ab:lta, joka on puutarhatuotteiden valmistajana ja jälleenmyyjänä tunnettu kotimainen perheyritys, kokeiltavaksi erittäin mielenkiintoisen tuotepaketin. Suurkiitos Nekolle tästä!

Kuten aiemmin olen kertonut, en huonekasvien kanssa ole yhtä näppärä kuin puutarhassa. Meille onkin valikoituneet kotiin viherkasvit, jotka ovat selvinneet hengissä ajoittaisista kastelun ja lannoituksen epäsäännöllisyyksistä ja muista unohduksistani. Nyt parin viime vuoden aikana olen ryhdistäytynyt jonkin verran, mutta aivan ihanneoloissa kasvimme eivät usein ole vieläkään. Niinpä Nekon lahjoittama tuotepaketti on ollut todella kiinnostavaa testattavaa.Paketti sisältää Neko Kasviravinteen, joka on nestemäinen kastelulannoite kaikille vihreille ja kukkiville ruukkukasveille, kesäkukille, taimille, perennoille ja myös kasvihuoneeseen. Kasviravinnetta annostellaan 10 tippaa/litra 1-2 kertaa viikossa, mikä ainakin minun on helpompi muistaa kuin aiemmin käyttämäni talviaikaan kerran kuussa lisättävä lannoite. Lisäksi lisättävä määrä on sen verran pieni, että ravinne on todella riittoisaa.

Neko Merileväuute on kasvinhoitoaine, jota voi käyttää ruukku- ja puutarhakasveille, sisäkasveille myös talviaikaan joko kasteluveteen sekoitettuna tai lehtisumutteena. Testasin merileväuutetta suihkuttelemalla siitä tehdyllä liuoksella viherkasvien lehtiä ja kasvit näyttivät kyllä heti virkeämmiltä. Neko Ravinnepuikot kukkiville kasveille on tarkoitettu lannoitteeksi nimensä mukaan kukkiville ruukkukasveille. Uusi puikko painetaan multaan kahden kuukauden välein. Kaltaiselleni lannoittamisen unohtelijalle ravinnepuikot ovat kyllä näppärä apu.

Neko Leikkovirkistettä lisätään leikkokukkien veteen ja sen luvataan säilyttävän leikkokukat pidempään tuoreina ja pitävän maljakkoveden puhtaana ja hajuttomana. Kokeilin leikkovirkistettä ostamalleni ruusukimpulle ja mielestäni kimppu tosiaan kesti tavallista pidempään hyväkuntoisena. En siis aiemmin ole leikkovirkisteitä tai vastaavia leikkokukille tarkoitettuja tuotteita käyttänyt kuin joskus satunnaisesti, jos ostokimpun mukana on tullut mukana veteen lisättävä pikkupussi.

Kun huonekasvini olivat saaneet osakseen hemmottelua, oli vielä itseni vuoro. Nekin valokoimista löytyy nimittäin kotimaisia, luonnollisia voiteita. Ruusuvoide sisältää mm. ihoa ravitsevia öljyjä ja ruusuvettä, ja sopii esim. yövoiteeksi. Ainakin minun talven kuivattamalle sekaiholleni voide tuntui miellyttävän pehmeältä ja hyvin kosteuttavalta. Lisäksi sen ruusun tuoksu on yksinkertaisesti aivan ihana. Saman sarjan Calendula-voide on mm. kehäkukkaa sisältävä yleisvoide kuivalle ja ärtyneelle iholle ja se sopii myös mm. huulivoiteeksi. Myös tähän voiteeseen olin tyytyväinen ja sen vähän sitruksinen, mieto tuoksu on mielestäni oikein miellyttävä.Sain Nekolta ystävällisesti myös tuotteita arvontaa varten, joten lähipäivinä blogissani alkaakin mukava tuotearvonta. Blogini täyttää vuoden joulun alla, ja arvontoja on tämän juhlapäivän vuoksi luvassa muutenkin lähiviikkoina. :)

Ihania marraskuun viimeisiä päiviä!

Blogiyhteistyössä Oy Neko Ab

30 kommenttia:

 1. Kivan paketin olet saanut. Kerro sitten oliko näistä apua kukillesi.
  Minä en ole kovin hyvä kukkien kanssa, mutta on minulla muutama elossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postailen muutaman viikon kuluttua pidemmän hoitokokeilun tuloksia.:)

   Poista
 2. Hyärylline paketti. Mullaki meinaa sisäkukkien hoito olla vähä mitä sattuu. Näi talaven aikana siihenki muistaa panostaa pikkuuse enemmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talven aikana minäkin muistan hoitaa huonekasvit vähän paremmin kuin kesällä.

   Poista
 3. Olikin kiva lukea noista tuotteista, kun olen itsekkin niitä katsellut. Mukava, että on tulossa arvontakin ;)
  Heii, blogissani odottelisi sinua haaste <3 Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Täytyykin katsella jossain välissä kuvia sitä varten. Mukavaa viikkoa sinullekin!:)

   Poista
 4. Kiinnostava tuotepaketti.
  Merilevä on kyllä talvikaudella hyvä tuote viherkasveille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole ennen merilevää kokeillut kasveille, joten sitä on kyllä hauska nyt testata.

   Poista
 5. Kiitos vinkeistä. Itsellä samaa vikaa miten tahtookin sisällä olla kukat niin huonolla hoidolla, mutta ulkona ne kukoistavat :) Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Kiva yhteistyö ja hyvänoloisia tuotteita! Ihana on välillä hemmotella itseäänkin:) Mukavaa alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo voiteet olivat kyllä ihana lisä tuotepakettiin. Mukavaa viikkoa sinullekin!❤

   Poista
 7. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus minulle nämä tuotteet. Jonkun toisen valmistajan merileväuute on joskus ollut käytössä. Onnea tulevalle synttärisankarille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minullekin nämä tuotteet olivat ennestään vieraita. Kiva olikin päästä niitä nyt kokeilemaan ja esittelemään myös täällä blogissa.

   Poista
 8. Hyödyllinen paketti! Mukavaa että puutarhuriakin muistettiin ihanilla voiteilla. Altakasteluruukut ovat olleet minun viherkasvien pelastus, ei haittaa jos kastelu unohtuu, ruukku hoitaa sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on altakasteluruukut käytössä ja ne ovat kyllä käteviä. Siitä huolimatta minulla kasvit pääsevät välillä kuivahtamaan liiaksi.

   Poista
 9. Voi, minäkin tunnen suurta huonoa omaatuntoa huonekasvien hoidosta talvisaikaan.Pitääkin tutustua paremmin tähän tuotesarjaan,kun heillä on leikkokukillekin ravinnetta.
  Esim.upeasti koko kesän kukkineet ja vihertäneet pelargoniani ovat muisto vain kesäisestä kukoistuksestaan.Eivät viihdy ollenkaan huonelämpötilassa,kun tottuivat viileään verantaan.
  Meinaan kyllä keväällä pistää ne ihan reippaasti poikki ja luotan siihen, että alkavat voida taas hyvin, kun pääsevät verannan ikkunalaudalle.😊 Arvontoja odotellen.😊♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva huomata, etten ole ainoa, joka kamppailee huonekasvien hoidon kanssa! Minullakin on pelargoniat sisällä ja vähän mietityttää, saanko pidettyä ne hengissä talven yli.

   Poista
 10. Voisi tosiaan olla hyviä ravinteita, juuri tuo säännöllisyys tekisi kukkien hoidosta varmempaa. Vaikka toisaalta moni kukkiva huonekasvi kukkii paremmin, jos sen hoidon välillä suorastaan unohtaa:) Kiva, että sait itsekin hemmottelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkinlaista säännöllisyyttä tosiaan toivoisin saavani huonekasvien hoitoon. Pitäisi varmaan merkitä kastelu- ja lannoituspäivät kalenteriin, niin ne ehkä muistaisi paremmin.:D

   Poista
 11. Minä en ole onnistunut huonekasvien kanssa, onnistuisikohan noilla tuotteilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ihan sama ongelma. Huonekasveja on vuosien varrella kuollut enemmän kuin selvinnyt. Nyt viimeisten vuosien aikana menetyksiä ei enää ole tullut niin paljon kuin ennen. Jäljelle ovat jääneet sitkeimmät yksilöt.

   Poista
 12. Kivoja tuotteita!
  Hyvää tiistaita!❤️

  VastaaPoista
 13. Kiva postaus kasvien hoitamisesta.. ja itsensä :)
  Mukavaa alkuviikkoa !

  VastaaPoista
 14. Tosi mielenkiintoisia tuotteita, minun peikonlehdet ja mehikasvit varmaan tykkäisi merileväuutteella suihkuttelusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo suihkuttelu vaikuttaa kyllä hyvältä jutulta, ja se on sitä paitsi mukavaakin.:)

   Poista
 15. Kiitos, kaikki on tarpeellista huonekasvien hyvinvointiin. Vielä ruukkukukkani sinnittelevät ja yrittävät kurkoittaa kohti valoa ja kevättä.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...