keskiviikko 1. marraskuuta 2023

Lokakuun puutarhapuuhia

Lokakuu toi jo pakkaspäivät meillekin, joten pääasiassa lokakuun puutarhapuuhamme rajoittuivat puutarhan valmistamiseen tulevaa talvea varten. Jänissuojaverkot viritimme taas pitkäkorville maistuville puuvartisille ja merkitsimme polkujen kulkureittejä niistä kohdista, jossa ne on tarkoitus pitää auki läpi talven. Myös syksyn kukkasipulit istutin lokakuussa. Viime tingassa aloitimme myös etupihan kivialueen päivittämisen, johon istutimme alennusmyynnissä vastaan tulleita perennoja ja puuvartisia. Tästä etupihan päivityksestä postailinkin jo aiemmin.

Kasvihuone sai taas kausivalonsa ja sen takana omenapuut jänisverkkonsa. Valkoiset kepit auttavat talvella hahmottamaan polkujen kulkureittejä.

Myös ihan yleistä puutarhan siivousta ja siistimistä on mahtunut lokakuuhun ja esimerkiksi puutarhakoristeet ja aurinkokennovalot keräsimme varastoon talveksi. Lisäksi talvetettavat kasvit pääsivät alkukuusta sisälle odottamaan ensi kevättä. Kausivalot taas saavat tuoda iloa alkaneeseen pimeään vuodenaikaan. Nyt ennen lumien tuloa oli myös hyvä hetki tehdä jälleen mittauksia ja ottaa kuvia niiltä alueilta, joille talven aikana laadimme suunnitelmia seuraavan kesän puutarhaprojekteja ajatellen.


Iloa päivääsi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...