torstai 29. kesäkuuta 2023

Pieni japanilaishenkinen ruukkupuutarha

Yhteistyössä Huiskula

Kesäkukkien lisäksi tykkään istuttaa terassin ruukkupuutarhaan myös monivuotisia kasveja. Osan näistä kasveista olen istuttanut syksyn tullen kukkapenkkiin, mutta osa on saanut jäädä jatkamaan eloaan ruukuissa. Esimerkiksi tuijia terassillamme on ollut termoruukuissa jo vuosia ja ne ovat talvehtineet ongelmitta. Viime kesänä meillä oli ensimmäistä kertaa ruukkupuutarhassa syyshortensia, joka sekin selvisi isossa ruukussaan hyvin talvesta ilman mitään sen kummempia talvisuojauksiakaan. 

Sinikuunlilja 'Elegans', komeakuunlilja 'Patriot', bambu 'Pingwu', japaninvaahtera 'Butterfly' ja pari alvejuurta muodostavat rauhallisen kokonaisuuden. Alvejuurien tyvellä on kasvupaikalta mukana tullutta sammalta. Ajattelin etsiä ruukkujen luo vielä muutamia kauniita luonnonkiviä täydentämään kokonaisuutta.

Tänä kesänä ajattelin piristää ison tuijan luona olevan terassialueen ilmettä ruukkuryhmällä, jossa pääosassa ovat kasvien erilaiset lehtisävyt ja -muodot. Kasveiksi ryhmään valikoituivat suloinen, kirjavalehtinen japaninvaahtera 'Butterfly', bambu 'Pingwu', sinikuunlilja 'Elegans', pihalta kaivamani kirjavalehtisen komeankuunliljan 'Patriot' jakopala sekä pari luonnonvaraista saniaista, jotka kaivoin tonttimme takaosasta. Tähän vähän japanilaishenkiseen kokonaisuuteen tuunasin itse aiemmin isoilla puiden taimilla ostettaessa olleita ruukkuja helposti ja nopeasti syntyvillä pajureunuksilla.

Sinikuunlilja 'Elegans' kasvaa muoviruukussa, jonka ympärille olen tehnyt pajunpätkistä ja juuttinarusta reunukset.

Japaninvaahteran 'Butterfly' lehdet ovat herkän kauniit. Sen ja bambun yritän talvettaa sisätiloissa, jotta saisin ne koristamaan terassiamme ensi kesänäkin.


Kauniita kesäkuun viimeisiä päiviä!

1 kommentti:

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...