maanantai 17. lokakuuta 2022

Tämän vuoden talvetettavat

Joka syksy siirrän ruukkupuutarhasta kasveja pienempiin muoviruukkuihin talvetettavaksi sisällä. Perinteisiin talvetettaviini kuuluvat mm. pelargonit ja ananaskirsikat, joita kumpaakin lisään pistokkaista kevättalvella. Myös koruköynnökset ja verenpisarat tykkään talvettaa. Tänä vuonna minulla on kokeilussa myös muutamia uusia talvetettavia, nimittäin maljaköynnökset ja ihmeköynnöksen siemenpussista kasvattamani kirjavalehtinen, purppuranpunainen kukkija, joka tosin ei taidakaan olla ihmeköynnös. Talvetettavat kasvit ovat meillä sisällä huoneenlämmössä parempien talvetustilojen puuttuessa. Kasvivaloja käytän niillä läpi syksyn ja talven, jotta ne eivät honteloituisi. Tässäpä muutamia kuvia tämän vuoden talvetettavistamme!

Valkoiset, lohenpunaiset ja tummanpunaiset pelargonit kukkivat vielä iloisesti sisään siirrettäessä.

Maljaköynnökset aloittivat kukintansa vasta syys-lokakuun vaihteessa. Toivon, että saisin niistä ainakin toisen säilymään hengissä kevääseen.

 

Talvetatko sinä kesäkukkia tai hyötykasveja?

Mukavaa viikonalkua!

2 kommenttia:

  1. Kokeilen ensimmäistä kertaa talvettaa muutaman pelargonian huoneenlämmössä. Joskus kokeilin kellarissa huonolla menestyksellä. Ostin keväällä kaksi tuoksupelargoniaa ja ne kasvoivat kesän aikana valtaviksi. Leikkasin ne ja toin ulkoeteisen ikkunalle, joka on etelään päin. Säästin kaksi tavallistakin pelargoniaa. Ei ota, jos ei annakkaan! Minulla on vielä ulkosaunalla parvekelaatikossa kaksi verenpisaraa. Taidan kokeilla niidenkin talvettamista!

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...