tiistai 10. elokuuta 2021

Perhospäiviä

Viimeisen parin viikon aikana puutarhassamme ovat olleet oikeat perhospäivät. En muista, että koskaan aiemmin perhosia olisi ollut näin paljon vierailemassa kukkasissa ja liihottelemassa ympäriinsä. Osaa oli tosi vaikea saada kuvattua, osa taas ei häiriintynyt yhtään, vaikka menin kameran kanssa aivan lähelle. Erityisesti syyshortensia 'Magical Fire' on ollut oikea perhosmagneetti ja myös laventelit, värimintut ja iisoppi ovat perhosten suuressa suosiossa. Tässäpä muutamia kuvia puutarhamme perhosista!

Amiraali syyshortensiassa 'Magical Fire'

Amiraali pensashanhikissa 'Abbotswood'

Syyshortensia 'Magical Fire' on ollut tänä vuonna perhosten suosikkikasvi puutarhassamme. Parhaimmillaan olen nähnyt siinä samanaikaisesti neljä nokkosperhosta ja kaksi amiraalia.

Nokkosperhonen

Nokkosperhonen

Herukkaperhonen viihtyi heinäkuussa puutarha-apulaisena olkavarrellani terassin pesemisen ja öljyämisen yhteydessä.

Suruvaippa on uusi tuttavuus puutarhassamme, ja ilokseni niitä on tänä kesänä näkynyt useita.

Neitoperhonen ohdakkeessa

Neitoperhonen
 

Minkälainen perhoskesä sinun puutarhassasi on ollut?

Mukavaa tiistaita!

4 kommenttia:

  1. OI, hienoja kuvia! :) Itsekin juuri bloggasin perhosista, eli ihan hyvä perhoskesä on ollut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva, että perhosia on ollut sielläkin runsaasti.:)

      Poista
  2. Hei! Onko teidän pihanne kasveilla ollut tämän kesän poikkeuksellisen kuumuuden ja kuivuuden vuoksi mitään hätää, vai onko kaikki mennyt pääosin hyvin ja kukinta ollut runsasta? :) Jos teillä on ollut jotain kuivuudesta johtuvia seurauksia, voisi olla mukava kuulla myös niistä!

    Meillä ainakin 1B vyöhykkeellä osalla kukinta alkoi etuajassa tai sitten meni tosi nopeasti ohi ja jotkut kasvit näyttävät jättävän kukinnan tänä kesänä kokonaan väliin. Osaa kasveista sai myös keskikesällä kastella melko runsaasti, jottei niistä aika vielä jättäisi. No, toivottavasti ensi kesänä nähdään taas uusia kukkijoita! :)

    T. Janina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Meillä ei itse asiassa suuria ongelmia ollut, vaikka kuumaa ja kuivaa riittikin pitkään. Viime kesänä talon päätyyn perustettu "Pikkuniitty" oli ainoa, joka vähän kuivahti ja sitä oli pakko kastella. Etenkin takapihan puolella metsäpuutarhassa pienilmasto on sellainen, että kuivuus ja kuumuus eivät näkyneet. Muualla kukintavuorot olivat monella lajilla etuajassa normaaliin verrattuna. Kiitos postausaihetoiveestasi! Katson, jos saisin tästä vielä ihan oman postauksensa tehdyksi.:)

      Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...