tiistai 21. toukokuuta 2019

Kirjaesittely: Yrttimaa, ruukku- ja puutarhaviljelijän opas

Esittelykappale saatu arvioitavaksi blogin kautta.
Sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *-merkillä.
Meillä yksi tämän vuoden projekteista on yrttimaan tekeminen monivuotisille yrteille, ja sen parissa olenkin puuhaillut viime aikoina. Nyt olen saanut maahan upotetuissa ruukuissa talvehtineet yrtit istutettua, mutta alueen viimeistely on vielä kesken. Yrtteihin liittyvää tietoa olen viime aikoina etsinyt, ja sainkin *Minerva Kustannus Oy:lta esiteltäväksi aiheesta kertovan kirjan, Yrttimaa, ruukku- ja puutarhaviljeliljän opas (Agneta Ullenius, 2019, *Minerva Kustannus Oy, 128 sivua). Suurkiitos Minervalle kirjasta!Aluksi kirjassa käydään läpi yrttien viljelyn perusteita ja istutuksessa huomioitavia seikkoja. Lyhyesti kerrotaan myös yrttien viljelystä ruukkupuutarhassa, samoin sadonkorjuusta.

Pääosa kirjasta keskittyy kuitenkin eri yrttien esittelyyn. Lajikohtaisesti käydään läpi yrtin kasvuvaatimukset, viljelyyn liittyvät seikat, sadonkorjuu, mahdolliset terveysvaikutukset ja annetaan muutamia vinkkejä yrtin käyttöön. Yhteensä kirjassa esitellään 25 eri yrttiä, joten kirjan vinkeillä pystyy perustamaan jo melkoisen laajan yrttitarhan.

Jokaisesta yrtistä on suuri koko sivun kuva...

..., jota seuraa aukeaman verran tärkeimpiä tietoja kyseisestä yrtistä.

Kaiken kaikkiaan Yrttimaa, ruukku- ja puutarhaviljelijän opas on helppolukuinen, selkeä perusteos yrttien kasvattamisen saloihin. Suuret, kauniit, värikkäät kuvat kustakin yrtistä tuovat mukavan vastapainon asiatekstille. Kirjan ohjeilla kokematonkin yrttitarhuri pääsee varmasti hyvin alkuun.

Mikä on sinun suosikkiyrttisi?

Hauskaa keskiviikkoa!

6 kommenttia:

 1. kiitos Tiiu kirjaesittelystä:)) yrttikirjoja ei ole koskaan liikaa hyllyssä, niitä on mukavaa selailla kuin kuvakurjoja. olen kirjastossa selaillut Agneta Ulleniuksen aiempia kirjoja, ovat olleet kauniisti kuvitettuja ja asiasiältökin ollut kiinnostavaa. täytyykin tutustua myös tähän uutuuteen. itselleni rakkaimmat yrttikirjat ovat Ulla Lehtosen ja Sinikka Piipon kirjoittamia. Ullan kirja on painettu jo 1980 eli ensimmäisiä kirjojani, mitä ostin hyllyyni. kysyit suosikki yrtistä...vaikeapa on valita vain yhtä, jos ihan pakko, niin silloin päätyisin nokkoseen. siitä on niin moneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä!:) Kiinnostuin noista mainitsemistasi yrttikirjoista, en ole kummankaan kirjoja muistaakseni lukenut. Täytyy ensi kerralla kirjastoreissulla katsoa, jos niitä löytyisi sieltä. Nokkonen on kyllä herkkua!

   Poista
 2. Kiitos vinkistä. Tällainen kirja olisi hyvä olla itselläkin!

  VastaaPoista
 3. Tämä kirja menee lahjaksi viljelyä aloittelevalle tyttärelle. Niin pääsen sitä itsekin lukemaan.
  Kiitos kirjaesittelystä.
  Mukavaa illan jatkoa Tiiu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Puutarhakirjat ovat mukavia ja hyödyllisiä lahjoja. Mukavaa torstaita sinulle!

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...