lauantai 25. toukokuuta 2019

Hetki toukokuisessa puutarhassa

Toukokuisessa puutarhassa viettäisi mielellään hetken, jos toisenkin, niin mahtavaa aikaa tämä on. Tällä viikolla sää on ollut vähän viileämpi, joten vaikka takapihalla kaikki projektit ovatkin pahasti kesken, olemme touhunneet etupihan kimpussa. Etupiha on nimittäin aurinkoisella ja lämpimällä säällä niin paahteinen, ettei siellä ahkeroinnista tule silloin mitään. Päivittäin olen kuitenkin käynyt takapihan puolella nauttimassa puutarhan keväisestä kauneudesta. Tervetuloa viettämään kanssani hetki puutarhamme kevätkukkijoiden parissa!

Rinnepenkit kukkivat kohta valkoisenaan, kun lamohietakirsikat avaavat nuppunsa. Parhaimman kukinnan aikaan alueella leijuu makea, parfyymimainen tuoksu.

Suloinen tundrapaju 'Yalta' tekee Rinnepenkin yläosassa jälleen vaaleanpunaisia pajunkissojaan.

Terassin vieressä Suunnikkaassa on kirjopikarililjojen aika. Ne jaksavat tällä paikalla mukavasti kukkia vuodesta toiseen. Takana pilkottavat palloesikot.

Suunnikkaassa täydessä kukassa on myös palloesikko 'Alba'. 'Rubin' ja 'Blue Selection' eivät ole vielä näin pitkällä.

Turveharkkoreunuksisessa O-penkissä valkotäpläimikkä 'Raspberry Splash' aloittelee kukintaansa. Kerrottu valkovuokko on levinnyt jo kivaksi mättääksi. Tarhakylmänkukka 'Papageno' sai viereensä Ruukin Puutarhamessuilta ostamani vaaleanpunaisen lajitoverinsa.

Kerrottu valkovuokko

Helmililjat ovat tänä vuonna oikeita kimalaismagneetteja. Kova surina käy Kaaripenkin sinisessä kukkameressä.

Neljä vuotta sitten istutetut luumupuut 'Sinikka' kukkivat nyt ensimmäistä kertaa, ja vieläpä todella runsaasti. Jospa tänä kesänä saisimme ensimmäiset maistiaiset!

Omenapuutkin verhoutuvat pian valkeaan kukkahuntuun.

Liljarinteessä marjasinikuusaman keltaiset kukat ovat vaatimattomat. Taivaansiniset lemmikit ovat avanneet nuppunsa, ja taustalla suklaakirsikka ja kirsikkapuu 'Latvian Matala' ovat aloittamassa kukintaansa. Myös tulppaanien aika on aivan pian käsillä.

Kääpiömanteli 'Fire Hill' on terassin toisella laidalla olevan Pensasryhmän kaunistus.

Tulppaanien kukintaa odotan nyt innolla, ja jos se etenee tätä tahtia, ensi viikolla onkin luvassa puutarhamme tulppaani-ilottelua!

Ihanaa viikonloppua!

31 kommenttia:

  1. Kiva kierros! Tuo lamohietakirsikka kiinnostaisi kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lamohietakirsikka on tosi kaunis kukkiessaan ja sen ruska-asukin on hieno.

      Poista
  2. Niin kauniit kuvat ja ihanaa kukintaa♥ On tämä toukokuu vaan upea kuukausi ja mukavaa väriterapiaa:) Leppoisaa lauantaipäivää ja ihanaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!❤ Tämä on tosiaan upeaa aikaa. Ihanaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa sinulle!❤

      Poista
  3. Tundrapaju on tosi kaunis ja sulostuttaa minunkin puutarhaani.
    Sinikka luumupuu on hyvin satoisa ja luumut hyvän makuisia. Valitettavasti oma pitkään satoa tuottanut Sinikkamme jouduttiin poistamaan muutama vuosi sitten pääoksan kuivumisen takia. Tänä keväänä hankin keltaluumu Laatokan helmen ja toivon sen olevan yhtä satoisan kuin Sinikkakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tundrapaju on tosiaan hieno. Olipa kiva kuulla, että olette saaneet Sinikasta hyvää satoa. Harmi, että jouduitte luopumaan siitä. Toivottavasti Laatokan Helmi osoittautuu nimensä veroiseksi!

      Poista
  4. Hieno tuo tundrapaju. Minä istutin viime kesänä villapajun ja se on ollut kovasti mieleeni. Täytyykin katsella tuota tundrapajua taimistolta. Täällä alkaa tulppaanikausi jo lähennellä loppuaan. Tylsää😑

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin istutin villapajun viime kesänä ja se on kyllä tosi suloinen pehmeine lehtineen. Se ei ole kukkinut ainakaan vielä. Tulppaanien kukinta on yksi kevään kohokohtia.

      Poista
  5. No nyt tulipunaisena kukkiva paju nimettyä. Pitkään on ollut nimi kateissa. =)
    Kevät on uusien ja aina vaan uusien kukkien tervehtimistä ja ihailua. Niin antoisaa aikaa. Toivottavasti pian kuullaan etupihan puuhista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että sait pajulke nimen!:) Kevät on tosiaan aivan mahtavaa aikaa. Ostin viikonloppuna etupihalle hyvän valikoiman kasveja ja niitä nyt lähiaikoina istuttelen. Laitan kuvia, kunhan alue vielä vähän etenee lisää.:)

      Poista
  6. Tulppaanit on kauniita, etenkin kun niitä on paljon.
    Noita kirjopikarililjoja en muista nähneeni/ kuulleeni. Olen alkanu laittamaan ylös mielenkiintosia kukkiennimiä, jos niitä tulis joskus laitettua itelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulppaanit ovat tosiaan ihania ja suurina rykelminä tosi näyttäviä. Kirjopikarililjaa kannattaa syksyllä etsiä kukkasipulihyllystä, vaikka myydään sitä joissain puutarhamyymälöissä näin keväällä myös ruukussa.

      Poista
  7. Kyllä teidän puutarha on upea. Ihailen erityisesti hienoa suunnittelua. Erikoinen ja herkän kaunis tuo tundrapaju.
    Kaunista viikonloppua sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi! Ihanaa alkavaa viikkoa sinne!

      Poista
  8. Kaunista kukintaa! Meillä ei enää ole montaa tulppaania nupuillaan. Eri aikaan menee kukinnat eri puolella Suomea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kevät on tosiaan jonkin verran edellä siellä etelämmässä tänne meille verrattuna. Toisaalta tulppaaneista iloitseminen pitenee, kun ensin olen katsellut muissa blogeissa tulppaanikuvia ja nyt niiden kausi on vuorostaan käynnissä täällä.

      Poista
  9. Meilläkin luumupuu kukki, mutta ei hirveästi houkutellut pölyttäjiä. Vieressä karviaispensaassa oli sen sijaan kova surina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kimalaiset näyttävät viihtyvän luumupuun kukissa. Toivottavasti pölytys onnistuu.

      Poista
  10. Ihania kukkijoita ja hempeitä loppukevään sävyjä <3 Tulppaanit ovatkin nyt kasvattaneet nuppujaan aikamoista vauhtia, pian jäävät pienet kevään ensi kukkijat isompien jalkoihin ja kukinnasta tulee näyttävämpää. Pidetään peukut pystyssä 'Sinikoille'. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tulppaanien kasvu on tosiaan ollut nyt vauhdikasta, joten ihanaa kukintaa on pian luvassa. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  11. Hienoja kuvia.Turveharkoilla on syntynyt jännittävän näköistä nähtävää. Merkitsin itselleni muistiin sinun kasvivalintojasi. Tundrapaju taitaa olla etsimisen arvoinen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Turveharkoista tehty reunus on minustakin hauskan näköinen ja se on alkanut kiitettävästi sammaloitumaan pinnasta. Tundrapaju on suloinen kasvi.

      Poista
  12. Sullon hyvät palloesikot. Mullei meinaakkaa kukkia kunnolla. Taitaa viimmekesääne kuivuus näkyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onpa kurja, etteivät palloesikkosi meinaa kukkia kunnolla. Toivottavasti ensi vuonna taas innostuvat hyvään kukintaan.

      Poista
  13. Onpa tundrapajussa kivat kissat, ihan minun puutarhan väriset :) Kääpiömanteli on hankintalistalla, on se vaan niin kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tundrapajun kissat ovat tosiaan söpöt.:) Kääpiömanteli kukkii meillä nyt ensimmäistä kertaa tosi runsaasti, oksat ovat täynnä nuppuja.

      Poista
  14. mukava pihakierros. hyvää ja rentouttavaa sunnuntaita myös Sinulle:))

    VastaaPoista
  15. Kauniita kukkijoita sinulla!
    Nuo kerrotut valkovuokot on ihania!
    Minullakin oli joskus perennapenkissä jonkinlainen valkovuokko, mutta se ei ole enää sieltä noussut.

    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Vuokot ovat tosi kauniita kevätkukkijoita ja nimenomaan valkovuokoista tulevat mieleen lapsuuden äitienpäiväkukkakimput. Mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  16. Kiitos! Hyvää alkavaa viikkoa Sinulle!

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...