maanantai 21. elokuuta 2017

Elokuinen hetki puutarhassa

Kaaripenkki, josta postasin aiemmin, kukkii tällä hetkellä perennojen osalta todella runsaasti. Silmäniloa löytyy kuitenkin myös muista kukkapenkeistä. Lämpimät, lempeät elokuun illat puutarhassa ovat ihania. Kaunis katseltava ilahduttaa, mutta tunnelmaa luovat myös loppukesän tuoksut ja lyhenevät päivät. Olen yrittänyt ottaa tästä ajasta kaiken irti ja säilöä niin mieleen kuin kuviinkin elokuisten puutarhahetkien onnea. Tervetuloa viettämään kuvien välityksellä elokuista hetkeä puutarhassamme!

Kolmiopenkki:

Kolmiopenkissä oli alkukesästä vaaleankeltaisen ja vähän oranssinkin värisävyjä, kun puna-keltaisten tulppaanien kukintaaa jatkoivat tarhakellukka "Bell Bank" ja tarhakullero "New Moon". Nyt väritys on kuitenkin muuttunut vaaleanpunaiseksi vähän valkealla raikastettuna. Sormustinkukka ja lehtolaukka ovat kukkineet pitkään, samoin espanjankurjenpolvi. Melkeinpä eniten olen tämän penkin osalta kuitenkin odottanut nepalinhanhikin kukintaa, ja lähipäivinä odotukseni vihdoin palkitaan.

Espanjankurjenpolvi "Wargrave Pink"

Etualalla keltalehtinen kultatesma "Aureum", jonka taustalla lehtolaukka ja sormustinkukka, taaimmaisena pilkottaa valkoisia siperianunikoita.

Sormustinkukka

Lehtolaukka ja kirjavalehtinen keltapeippi ovat mielestäni kiva yhdistelmä.

Siperianunikko

Suunnikas:

Suunnikkaan viimeinen värittäjä on jalopähkämö "Superba". Seassa törröttää vielä ukkolaukan vanhoja kukintoja ja reunoilla limenvihreitä lehtiään ojentelevat palloesikot "Blue Selection", "Alba" ja "Rubin".

Kohopenkki:

Kohopenkissä kukintavuorossa ovat jaloangervot, lisäksi hopeatäpläpeipeissä on vielä muutamia kukkia jäljellä. Taustalla liljat ja syysleimut vasta kypsyttelevät nuppujaan.

Jaloangervo "Erika"

Tämän valkoisen, matalan jaloangervon ostin pari vuotta sitten ale-laatikosta eurolla "yllätyslajikkeena".

Japaninjaloangervo "Montgomery" ei ole vielä ehtinyt täyteen kukkaan.

Hopeatäpläpeippi "Beacon Silver"

Hopeatäpläpeippi "White Nancy"

Elokuuhun sisältyy kukkaloiston lisäksi myös sadonkorjuuajan alkaminen. Eilen keräsin herukat talteen ja myös puutarhavadelmia olen saanut mukavasti pakastimeen asti. Kasvatuslaatikoistakin on herkkuja popsittu päivittäin. Viimeisen viikon aikana onkin vietetty kesäpäiviä parhaimmillaan, töistä huolimatta. Toivottavasti näistä tunnelmista saataisiin nauttia vielä useamman viikon ajan.

Ihania elokuisia puutarhahetkiä!

36 kommenttia:

  1. Ihana kohopenkki! Voisit sen esitellä vaikka Kivikkopiha-ryhmässäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitäisikin taas aktivoitua ja katsoa jotain kuvia sinne. Kiva, että muistutit!:)

      Poista
  2. Kaunis kurjenpolvi ja sormustinkukka, lehtolaukkakin sammoo sävvyy. Jaloangervot kukkii tiälläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän paljon juuri tuosta punaisen sävystä, ja sitä näyttää kertyneen puutarhaan, vaikka olen ostavinani monipuolisesti eri värejä. :D

      Poista
  3. Paljon kukkijoita vielä - ja ihanat värit! <3

    viikarivartti.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meillä vielä monet kasvit ovat kukkimatta. Vähän jännittää, ehtivätkö tänä vuonna kunnolla kukkiakaan.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Minäkin pidän tosi paljon juuri tuosta kurjenpolvesta.

      Poista
  5. Tämä olikin miellyttävä elokuinen hetki. Paljon miellyttävämpi, kuin todellisuus tällä hetkellä, kun ulkona sataa vettä. Oli kiva nauttia elokuun ihanuudesta näin virtuaalisesti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että pidit! Toivotaan, että sää paranee, vaikka aika sateistahan sitä on taidettu luvata tälle viikolle.

      Poista
  6. Tosi paljon kaunista löytyy vielä...kurjenpolvet ovat ihania.

    VastaaPoista
  7. Elokuu on ihana kuukausi minunkin mielestäni. Lämpöä ja kauniisti kukkivaa riittää, ja toivotaan, että vielä pitkään! Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen kyllä ihan samoilla linjoilla kanssasi. Mukavaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  8. Voi miten kauniita ja vielä niin paljon kukkia😍👌Kaunista alkanutta viikkoa sinne🌻

    VastaaPoista
  9. Hankin tänä kesänä tuon espanjankurjenpolven, se kukki ostaessa ja ihan sen takia päätyi ostoskoriin, todella nätit kukat.

    VastaaPoista
  10. Paljon kauniita kukkijoita. Niin kuin Kivisen Vilman, minunkin huomioni kiinnittyi tuohon upeaan kivipenkkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meillä on tekeillä tuon kivipenkin lähelle toinen samanlainen, vähän isompi vain. Laitan siitä kuvia, kunhan saan kasvit ja kivet paikoilleen.

      Poista
  11. Somasti suunniteltu näiden penkkien syyskukinta! Kevyet punertavat kukat tuovat syyskesään keveyttä ja valkoiset kirkastavt kokonaisuutta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Pirkko! Syyskukinta onkin meillä melkeinpä parasta aikaa ainakin runsauden puolesta. Alku- ja keskikesän kukkijoita tarvitsisin enemmän.

      Poista
  12. Selvästi sää vaihtelee laajan Suomen eri osissa. Meillä on satanut päivittäin ja nurmikkoakin on vaikea leikata. Monet kasvit kärsivät ylenpalttisesta kosteudesta. Päivänsini ei välitä sateesta, pyrkii sekä katolle että kellariin. Ensimmäinen kukka on auennut. En tiedä, onko se punainen, sininen vai likainen.Kasvi on uusi tuttava.
    Sinulla on useita minun lempikasvejani

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla toinen ruukussa oleva päivänsini on nahistunut ihan huonoksi, en tiedä, mistä otti nokkiinsa. Naapuriruukussa toinen samanmoinen taas kasvaa ja kukkii kauniisti. Siinä on yllätyksekseni kukat vähän eri sävyisiä keskenään, osa enemmän vaaleanpunaisen sävyisiä ja osa siniseen päin. Onpa hauska, että meillä on samanlainen maku kasvien suhteen.:)

      Poista
  13. Kaunista kukkaloistoa! Sormustinkukat ja laukat ovat mulla vielä ostoslistalla. Ne on niin kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minä olen tuohon lehtolaukkaan ihastunut kauniin kukinnan ja tosi hyvän talvehtimisen vuoksi, ja sitä löytyykin siksi useammasta penkistä.

      Poista
  14. Ihanalta näyttää <3 Ihana idea tuo kohopenkki <3 Kaunista <3

    VastaaPoista
  15. Ihania kukkasia. Etenkin tuo kohopenkki on todella tunnelmallinen! Voi miten minäkin tahtoisin sormustinkukkia, mutta niiden myrkyllisyys arveluttaa. Onneksi niitäkin voi ihastella toisten pihoissa ja blogeissa. :) Käypäs muuten kurkkaamassa blogiini, siellä olisi sinulle haaste. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minäkin siirsin sormustinkukan hankintaa samasta syystä, mutta kun sille löytyi paikka kukkapenkin takarivistä, jonne lapset eivät mitenkään yllä, päätin sitä ostaa. Se kukkiikin nyt ensimmäistä kertaa. Kiitos haasteesta, täytyykin käydä kurkkaamassa.:)

      Poista
  16. Jännä tämä valkoinen täpläpeippi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tuo hauskasti valontuntua niin kukinnallaan kuin lehdilläänkin tuohon penkkiin.

      Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...