maanantai 31. tammikuuta 2022

Tammikuinen puutarha

Meilläpäin on ollut nyt tammikuussa ajoittain plussakeliä, ja lumikerros on painunut joulukuisesta. Silti lunta on enemmän kuin vaikkapa pari vuotta sitten, jolloin metsäpuutarhassa oli tammikuun puolivälissä maa vielä paikoitellen paljaana. Plussakelin päivinä puutarhassa on ollut jo ripaus kevättä ilmassa, kun sulamisvedet ovat soljuneet räystäiltä ja linnutkin sirkuttaneet iloisesti. Tässäpä muutamia kuvia puutarhastamme viime viikolta!

Tähdenlennon polulta katsottuna koivun alla on suuri luminen donitsi, kun turveharkkoreunuksisen O-penkin muodot tulevat esiin. Mies on ahkerasti pitänyt puutarhapolkuja auki.

Sydänpolulla alppiruusut odottavat kevättä. Vähän kelien mukaan vaihdellen, yleensä helmi-maaliskuulla, suojaan alppiruusut kevätahavalta.

Metsäpuutarhan puolella lunta on noin 30cm.

Tammikuussa aurinko paistaa vielä niin matalalta, että se jää talon taakse eikä ulotu takapihan puolelle kuin talojen väleistä.

Ruusuryhmän matalimmatkin pensaat ulottuvat vielä hangen yläpuolelle. Punalehtiruusussa on tällä kertaa runsaasti marjoja.

Minkä verran lunta teilläpäin on?

Hyvää tammikuun viimeistä päivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...