perjantai 9. kesäkuuta 2017

Vaaleanpunaisia pajunkissoja ja uusia alkukesän kukkijoita

Illat ovat kuluneet viime päivinä puutarhapuuhissa, ja viikko on kulunut kuin huomaamatta. Kasvihuoneen perustuksia varten alkaa kuoppa olla vihdoin valmiina. Salaojaputken kulkuväylän kaivaminen on vielä kesken, sen jälkeen pääsemme lopultakin maantäyttöhommiin ja sitten kokoamaan kasvihuonetta. Nyt aurinkoisten, lämpimien päivien myötä puutarhassakin alkukesän kukkijat puhkeavat loistoonsa tiuhaan tahtiin toinen toisensa jälkeen. Tällä hetkellä minua ilahduttavat puutarhassamme mm. seuraavat kaunokaiset:

Sydänpolulla suokukka "Blue Ice" on täynnä suloisia, vaaleanpunaisia kukkia, "Compacta" sen sijaan ei ole vielä edes nupullaan.

Jalo-onnenpensas "Northern Gold" on tämän kesän hankintojani, ja se pääsi Sydänpolulle atsaleoiden seuraan.

Tarha-alppikärhö "Albina Plena" kasvattaa nuppujaan Sydänpolulla. Muut kärhöt vasta heräilevät talven jäljiltä, pari on vielä nousemattakin.

Kaukasianpitkäpalko värittää Kivimuuria.

Heisiangervo "Amber Jubilee" loistaa metsäpuutarhassa kellanoranssina.

Varjopenkissä rönsytiarellan nuput nousevat hauskasti lehtien lomasta.

Pikkutalviot kukittavat Rinnepenkkejä.

Yksi tämän hetken suurimmista ilonaiheistani puutarhassa on tundrapaju "Yalta", joka teki vaaleanpunaisia pajunkissoja nyt ensimmäistä kertaa.

Lisäksi suurin osa tulppaaneista on avautunut loistoonsa aivan viime päivinä, osa on vielä nupussa. Niiden ja muiden sipulikasvien väri-ilottelusta on kuvia sen verran paljon, että laitan niitä sitten seuraavaan postaukseen ja samalla muutaman kuvan puutarhan yleisilmeestä, kun nyt tuli vain näitä lähikuvia. :)

Kesäistä viikonloppua!

50 kommenttia:

  1. Hauskan näköinen tuo tundrapaju. Minulla melkein tarttui suokukka viimeksi mukaan taimistolta, mutta palautisn sen paikalleen, koska kärryssä oli jo aika paljon tavaraa. Olisi pitänyt se ottaa mukaan! Tosi kivan näköiset pampulat siinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suokukka on kyllä nätti ja sopii kivasti esim. rhodojen seuraan.

      Poista
  2. Pari suokukkaa hommasin myös kuukausi takaperin. Tuo heisiangervo pitäisi saada myös. Millaisessa paikassa sinulla tuo tundrapaju kasvaa? Vaaleanpunainen on aina jees! 😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tundrapaju on minulla Rinnepenkkien yläpuolella kuivassa, paahteisessa paikassa. Minulla se on matala, varpumainen, mutta olen nähnyt sitä jossain myös rungollisena vartettuna johonkin.

      Poista
  3. Enpä ole aikaisemmin tuota tundrapajua nähnyt kaunis:)

    VastaaPoista
  4. Jännä paju! Ihana tuo suokukka myös. Nyt on jo kunnon kesä!

    VastaaPoista
  5. Onnenpensas on minullakin ostoslistalla, ollut jo monta vuotta. Kaukasianpitkäpalko näyttää kauniilta kivikossa, pitää etsiä jos täältä löytyisi puutarhamyymälöistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnenpensasta oli vähän hankala löytää, kun monet niistä eivät välttämättä pärjää täällä IV-vyöhykkeellä ja niitä ei täällä juuri myydäkään. Tuo "Northern Gold" oli loppu paikallisesta puutarhaliikkeestä ja varta vasten kävimme reissun Iisalmeen, jossa sitä vielä oli muutama jäljellä.

      Poista
  6. Suokukka on mielenkiintoinen tuttavuus ja ensimmäisen kerran kuulen tundrapajusta. Vaaleanpunainen pajunkissa - onpas söpö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita pajunkissoja odotin kyllä kovasti, sillä ostin tundrapajun viime vuonna loppukesästä ja pajumme kukkiikin nyt ensimmäistä kertaa puutarhassamme.

      Poista
  7. Hienoa nähdä lähikuvissa noita kaikkia ihanuuksia.
    Tosi hyvät kuvat. Suokukka näyttää söpöseltä 💕
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  8. Kylläpä pajullakin on kaunis kukinto, tämäpä olikin ihan uusi tuttavuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin sattumalta tuon tundrapajun viime kesänä kesälomareissullamme ja se oli pakko saada.:)

      Poista
  9. Suokukka näyttää siltä, kuin se olisi täynnä pieniä sydämiä. Sopii hyvin sydänpolulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet muuten oikeassa! Enpä ollut itse huomannutkaan katsella sen kukkia tuolta kantilta.

      Poista
  10. Amber Jubileeta lähdin kaupasta ostamaan ja tulin kotiin Diabolon kanssa. Ihania kumpikin, mutta kyllä tuo Amberkin on hankittava.
    Sinulla on mielenkiintoisia kasveja. Sydänpolusta olisi mukava nähdä kokonaiskuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään noista erilaisista heisiangervoista, sillä ne tuovat hienosti väriä ja kontrastia istutuksiin. Laitan lähiaikoina kokonaiskuvaa Sydänpolustakin. Siellä on melko paljon vielä tyhjää tilaa, vaikka kasveja onkin jo kertynyt runsaasti. Kaikki kasvit ovat kuitenkin vielä aika pieniä, joten alue rehevöityy ja paranee ajan kuluessa.

      Poista
  11. Suokukka on mun ostoslistalla, näyttää kyllä kauniilta sun kuvassa.

    VastaaPoista
  12. Tuo suokukka on todella kaunis ja mielenkiintoiselta vaikuttava tundrapaju.
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  13. Hienoja kuvia alkukesän puutarhan kukkijoista. Tuon heisiangervo "Amber Jubileen" minäkin haluan puutarhaani. Upean väriset lehdet sillä. :)

    VastaaPoista
  14. Suokukka ja tundrapaju, nyt alkaa kyllä käydä lähes mystiseksi. Eivät taitaisi pärjätä meidän leveysasteilla. Kauniita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Johanna! Voi olla, etteivät pärjäisi, vaikka toisaalta, ainahan kaikkea voi kokeilla.:)

      Poista
  15. Alppikärhö 'Alpina Plena' on ihana. Omani täällä etelässä aloitti jo kukinnan... Onnenpensas on upea kevätkukkija :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alppikärhö on tosiaan ihana. Olen ajatellut hankkia niitä pari lisää. Ihastelin muutama viikko sitten Helsingissä käydessäni siellä julkisissa istutuksissa olevia suuria onnenpensaita täydessä kukassa.

      Poista
  16. Kukintaa on teillä. Kasvihuoneet tuntuvat nyt teettävän töitä monenkin pihalla. Mutta niistä on sitten monen vuoden ilo. Ihanaa, että kasvihuoneasiat edistyvät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvihuoneen valmistumista kyllä odotan malttamattomana. Kiva, että pian pitäisi jo päästä asiassa eteenpäin, kun tuo kaivaminen on kuitenkin aika yksitoikkoista puuhaa.

      Poista
  17. Muut ovat tuttuja kasveja, mutta rönsytiarella näyttää tuntemattomalta. Tosi nätin näköinen jo nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rönsytiarella on levinnyt hirveästi, onneksi sillä on rajattu kasvualusta. Annoin siitä äskettäin taimia äidillenikin matkaan mukaan.

      Poista
  18. Onpa kiehtova kokoelma kasveja! Onnenpensas on noin komeassa kukassa ja meillä joku maatiaslajike tekee yleensä muutaman kukan ja nekin pienen pieniä ja huomaammattomia. Kasvit ovat hienosti kivien lomassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Pirkko! Onnenpensaan ostin vasta tänä kesänä, joten saa nähdä, kukkiiko se ensi vuonna näin nätisti.

      Poista
  19. Hienoja kasvien kasvua jo nyt siellä vaikka kesä ilmat olleet vähän huonoja täällä päin ainakin :(....Kasvihuoneeseen minä olen laittanut siemeniä ja jotkut ovatkin sieltä lähteneet kasvamaan :) Mukavaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt on reilun viikon ajan ollut täällä ihana, kesäinen sää. Tosi kuivaa on vain ollut, joten kastelukannulla on ollut töitä. Viime yön kuitenkin onneksi satoi. Mukavaa sunnuntaita sinullekin!

      Poista
  20. Ihanan hempeitä kukanpalleroita suokukalla! Suokukka on ihan outo kasvi minulle.

    VastaaPoista
  21. Hienoja luonnonmukaisia kasveja. Hyvä, että touhuat pihasasi päivittäin. Minä olin kolme päivää matkalla ja kiersin tänään tarkastelemassa kasveja. Näin jotain kamalaa. Liljakukko valkoisessa varjoliljassa. Kiireesti pyretriiniä sen niskaan. Punaisesta varjoliljasta nousi esille toinen kamala otus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Liljakukkoja meillä ei vielä ole ollut, mutta kauhulla olen odottanut, milloin niitä ilmaantuu.

      Poista
  22. Ihanasti jo luonto antaa kauneuttaan...kyllä se kesä sieltä ihan selvästi on tuloillaan. Mukavaa alkavaa viikkoa

    VastaaPoista
  23. Hyvältä näyttää -kivat nimet penkeilläsi! Tuo keltakultainen heisiangervo pitänee minunkin hankkia, punainen diabolo on vuosien saatossa kasvanut valtaisksi pensaaksi. Iloista puutarhaviikkoa sinulle, Tiiu!

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...