Koko perheemme on suuria pestonystäviä. Käytämme sitä mm. salaateissa, pitsoissa, piirakoissa, pastassa ja herkkuleipien päällä. Tällä kertaa ajattelin kokeilla peston tekemistä vaihteeksi vuohenputkesta, jonka makuun tykästyimme vuohenputkipiirakassa. Onneksi löysin vielä pieniä vuohenputken lehtiä, jotta pakastimeen aiemmin keräämäni vuohenputkenversot voimme hyödyntää sitten myöhemmin. Pestoa on tosi helppo ja nopea tehdä itse, sillä käytännössä kaikki ainekset vain hurautetaan sekaisin sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Vuohenputkipesto osoittautui oikein maukkaaksi herkuksi, joka loppui heti alkuunsa. Sitä täytyykin ehdottomasti tehdä uudestaan!
1 l tuoretta vuohenputkea
0.5dl auringonkukansiemeniä
1,25dl öljyä
1 valkosipulinkynsi
1 dl parmesaania raastettuna
0.5 tl suolaa
Aiempia postauksiani villiyrttiherkuista:
- Kuusenkerkkäsiirappi
- Vuohenputkipiirakka
- Voikukkamarmeladi
- Juhannuksen kaunein salaatti
- Voikukkasima
- Paistetut voikukannuput
- Paistetut maitohorsman versot ja nokkossipsit
- Villiyrttisuosikkejani
Kivaa keskiviikkoa!
Varmasti herkullista! Ja voin kuvitella, että lapsillekin maistuu. Mukavaa heinäkuuta sinulle!
VastaaPoistaKiitos! Mukavaa heinäkuun jatkoa sinulle!
Poista