Villiyrttikokeilut ovat meillä edelleen jatkuneet. Aiemman postauksen voikukkasimaa oli pakko tehdä lisää, nokkosta on säilötty taas talven varalle ja erilaisiin salaatteihin, paistoksiin ja leivän päälle on päätynyt mm. voikukan lehtiä, ketunleipää ja suolaheinää. Tällä kertaa vuorossa oli kesäisen salaatin tekeminen villiyrteistä ja osin oman kasvimaan antimistakin. Lapset saivat kerätä salaattiin koristeeksi syötäviä kukkia, joita löytyykin nyt hyvin mm. tonttimme laidalta. Salaatista tuli tosi kaunis ja värikäs, mutta myös hyvänmakuinen. Siinä oli mm. suolaheinää, ketunleipää, voikukan lehtiä, mizunaa, lehtisalaattia, pinaatin ja punajuuren pieniä lehtiä, sipulin varsia sekä metsäkurjenpolven ja orvokin kukkia.
Metsäkurjenpolven ja orvokin kukilla koristelin myös tekemäni mansikkakakun, mutta siitä ei tullut otettua kuvaa.
Oletko sinä käyttänyt syötäviä kukkia ruokien koristeluun?
Leppoisaa sunnuntaita!
En oo käyttänyt syötäviä kukkia koristeluun, ehkä voisin opetella!
VastaaPoistahttps://jasukuvaa.blogspot.com/
Syötävän kaunis salaatti.
VastaaPoistaKaunis on ja varmasti myös herkullinen. Muuten olen villiyrttejä käyttänyt, mutta syötävät kukat ovat vielä kokeilematta. Krassia on kasvihuoneessa, joten jos alan maistella ensin niitä?
VastaaPoistaKaunis, houkuttelevan näköinen salaatti.
VastaaPoistaOlen käyttänyt villiyrttejä ja koristellut salaatteja ja kakkuja kukilla.