keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Testissä kylvösetti lapsille

Vanhin lapsemme sai joululahjaksi lapsille tarkoitetun kylvösetin ja nyt kevään myötä setti pääsikin käyttöön ensimmäisen kerran. Pakkaukseen kuuluu kaksi pientä, itse koottavaa ruukkua, pari turvebrikettiä, pieni lusikka, valkoapilan ja rairuohon siemeniä sekä pipetti kastelua varten. Ensimmäinen vaihe oli ruukkujen kokoaminen, mikä oli 6-vuotiaamme mielestä todella hauskaa. Setissä on mukana tarroja, joilla ruukkujen ilmettä saa yksilöityä ja vaihdettua, ja myös tämä oli lapselle mieleen. Seuraavaksi turvebrikettejä liotettiin vesitilkassa, kunnes ne olivat turvonneet. Tämän jälkeen lapsi pääsi täyttämään ruukut ja lopulta kylvämään siemenet. Kastelua varten paketissa oli pieni pipetti, jonka avulla kastelu oli kuitenkin hankalaa ja hidasta. Niinpä ensimmäisen pipetin käyttökerran jälkeen lapsi siirtyi kastelemaan ruukkuja ihan suihkupullolla ja pienellä kastelukannulla. Lisäksi itsekootut ruukut eivät tietenkään ole vesitiiviitä, vaan vesi pääsee tihkumaan saumoista. Tätä emme aluksi tulleet ajatelleeksi eikä siitä mainittu pakkauksessakaan, joten ensimmäisen sotkun jälkeen siirsimme ruukut aluslautaselle. Toisaalta ainakaan ylikastelun vaaraa näilla ruukuilla ei ole. Siementen itävyyteen olimme kuitenkin pettyneitä. Yleensä rairuoho itää todella hyvin, mutta nyt tuloksena oli vain muutama yksittäinen korsi ja apila jäi vähintäänkin yhtä harvaksi.Kaiken kaikkiaan setti on sinällään hauska ja lasta kasvien kasvatuksen saloihin kannustava pakkaus. Täysin vakuuttunut en kuitenkaan siitä ole, ja jatkossa lapset saavat kasvattaa kasvejaan samoilla välineillä ja siemenillä kuin minä itsekin. Ruukut kuitenkin olivat lasten mieleen, joten ehkäpä ne nähdään lasten huoneissa jatkossakin.

Kivaa keskiviikkoa!

10 kommenttia:

 1. Ajatuksena oikein hauska, harmi ettei lopputulos ollut odotuksen mukainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idea tosiaan oli hyvä, mutta toteutuksessa on kyllä toivomisen varaa.

   Poista
 2. Hauska setti, mutta kyllähän noissa odottaisi vähän enemmän siementen itävyydeltä. Ajatuksena tuskin on lannistaa lapsen intoa sillä, ettei mitään lähdekään kasvamaan. Tulee mieleen, että tässä on vain pyritty tekemään mahdollisimman paljon voittoa ja laitettu pakettiin halpoja, vanhentuneita siemeniä. No, onneksi noihin voi kylvää muutakin, etteivät jää kertakäyttöisiksi :) Kivaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siementen itävyys oli tosiaan surkea. Onneksi lapsilla oli nuo versotettavat kasvussa samanaikaisesti, joiden hyvä kasvu vähän lievensi pettymystä. Kivaa loppuviikkoa sinulle!

   Poista
 3. Harmillista, että siemenet eivät itäneet kunnolla. Idea on nimittäin mitä mainioin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idea on tosiaan erittäin hyvä. Täytyy kaivella lapselle siemenvarastoista jotain muuta kylvettävää, jos sitten saisimme vähän tuuheammat kasvustot.

   Poista
 4. Ihanat,jutut:) suloiset lasten ikiomat!!
  mikä onkin siemenissä,kun aika huonosti moni itää?
  ,mutta ohraa ,kun laitan/tai kauraa,niistä saa aika nopeasti vihreää:)
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mekin laitoimme nyt ohraa kasvamaan ja se iti tosi hyvin.:) Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 5. Ihana kylvösetti lapsille <3,mutta harmillista että siemenet vähän kehnoja.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...